Julbaket har börjat, lussebullarna är klara och nu även saffransskorporna.
Jag älskar saffransskorpor att doppa i kaffet, mums.
SAFFRANSSKORPOR med VITCHOKLAD
Ingredienser:
100 g smör
1 g saffran
0,5 tsk salt
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
2,5 dl socker
100 g vit choklad
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader, smält smöret tillsammans med saffran och häll sedan över i en bunke.
Blanda i sockret och sedan äggen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och häll sedan ner i saffransblandningen. Hacka den vita chokladen och blanda in i smeten.
Forma till tre lika stora längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 20-25 minuter.
Ta ut plåten och sänk ugnens temperatur till 80 grader. Medan längderna är varma skär en centimeter breda skorpor. Vänd på skorporna så att snittytan kommer uppåt.
Torka skorporna i ugnen tills de känns klara, ca 60-80 min.
Vad brukar ni baka till jul?
Kram Diana
Saffransskorpor bakar jag alltid och det gjorde jag i söndags. Nu gäller det att ingen nallar av dem 😉
Kram
Dom är så himla goda dessa skorpor.
Kram Carin
Mums, dessa ska jag baka kram