Saffransskorpor

Julbaket har börjat, lussebullarna är klara och nu även saffransskorporna.

Jag älskar saffransskorpor att doppa i kaffet, mums.

SAFFRANSSKORPOR med VITCHOKLAD

Ingredienser:

100 g smör
1 g saffran
0,5 tsk salt
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
2,5 dl socker
100 g vit choklad

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 200 grader, smält smöret tillsammans med saffran och häll sedan över i en bunke.

Blanda i sockret och sedan äggen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och häll sedan ner i saffransblandningen. Hacka den vita chokladen och blanda in i smeten.

Forma till tre lika stora längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 20-25 minuter.

Ta ut plåten och sänk ugnens temperatur till 80 grader. Medan längderna är varma skär en centimeter breda skorpor. Vänd på skorporna så att snittytan kommer uppåt.

Torka skorporna i ugnen tills de känns klara, ca 60-80 min.

Vad brukar ni baka till jul?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *