Vit Chokladkräm Med Mascarpone Hjortron Och Kaksmulor

I helgen hade vi italiensk afton och jag stod för desserten.

Valet föll på denna galet goda dessert:

Vit Chokladkräm Med Mascarpone Hjortron Och Kaksmulor

4-6 portioner
Tid: 30 minuter + kyltid

Ingredienser
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
0,5 st vaniljstång, urskrapad
250 g mascarpone
100 g kaksmulor
1,5 dl hjortronsylt

Gör så här
 Finhacka chokladen och lägg i en bunke.

Hetta upp hälften av grädden tillsammans med vaniljstång och frön i en kastrull.

Fiska upp vaniljstången och häll grädden över chokladen. Rör blandningen slät och låt svalna något.
Vispa mascarpone och resterande grädde tills det tjocknar.

Rör ner i chokladblandningen, lite i taget, till en fluffig kräm.

Låt chokladkrämen stelna i kylskåp ,

varva sedan kaksmulor, hjortronsylt och den vita chokladkrämen i glas.

Färdig att avnjuta.

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

5 Comments

Lämna ett svar till znogge Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *