Resguide Till Nice

Nice är en perfekt weekendstad om du vill ha sol, bad, god mat och shopping.

Endast ca 2,5 timmars flygtid från Stockholm.

Jag tog med mig tonåringarna till Nice för en härlig weekend och såg mest fram emot att få hänga med dom, det är ju inte jätteofta man får tillbringa hela helgen med sina tonåringar .

Vi hade en riktigt rolig helg.

Här Är Mina Måsten Som Du Inte Får Missa I Nice:

1,Promenade Des Anglais

Promenade des Anglais är den kända strandpromenaden som sträcker sig längst med hela stranden i Nice.

Stranden är uppdelad i både allmänna och privata stränder, där dom privata stränderna har solstolar (kostar ca 15-20E men väl värt det då det är stenstrand)och restauranger.

Här finns massa mysiga restauranger som ligger mitt på stranden, vår favorit där grabbarna frossade loss på lamm och entrecote var Plage Beau Rivage, här kan man även sitta i sköna  rottingfåtöljer , ta en drink och blicka ut över havet.

När du kommer till änden av Promenade de Anglais hittar du:

2, La Colline Du Chateau

Nice finaste utsiktsplats med  magisk utsikt över Nice , hamnen och havet.

Antingen kan du ta hissen upp eller trapporna, killarna valde hissen upp och trapporna ner.

Här uppe finns även en mysig lekplats för barn och ett litet cafe där vi tog en fikapaus med magisk utsikt över hela Nice.

3, Le Negresco

Här hittar du konst och antikviteter av alla de slag, lyxig champagnebar med utsikt över vattnet som man inte får missa.

4, Shopping I Nice

La Fayette, Frankrikes bästa varuhus , här hittar du allt från dyrt till billigt.

På Avenue de suède hittar du all lyxshopping, roligt att bara gå där och titta och på  Avenue Jean Médecin hittar du mer vanliga butiker, missa inte Frankrikes egna variant av H&M – Eurodif.

5, Vieux Nice

Här kan du strosa runt på slingriga gator mellan pastellfärgade hus, missa inte att besöka fiskemarknaden på Place Saint-François, eller den f blom- och matmarknaden på Cours Saleya.

 

6, Place Massena

Precis i anslutning till gamla stan ligger Place Massaéna, ett torg med en fontän där en stor staty av Apollon finns. Det här är Nice huvudtorg.

Intill ligger Masséna parken, en stor fin park där man gärna sitter och avnjuter en glass för här är glassen nästan lika god som i Italien.

Restaurang och hotelltips kommer i ett senare inlägg, men detta var vad vi hann med på en weekend.

Det var ca 22 c varmt och 16 c i vattnet och vi såg flera som badade så riktigt härligt att få en försmak av våren.

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

5 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *