Påsksallad

Sista dagen före lite långledigt, ska bli skönt att njuta av solen, god mat och långpromenader.

Lite påskmat blir det förstås och grillen åker nog fram i det fina vädret.

Här får ni recept på en god sallad som är god både till grillat och till påskmaten.

PÅSKSALLAD

 

  • 3 msk olivolja
  • 1 dl oliver valfri sort
  • 1 msk pumpafrön
  • 1 msk solrosfrön
  • 70 g blandad sallad
  • 100 g delade körsbärstomater
  • 100 g rensad delad physalis
  • 0,5 strimlad rödlök
  • 1 msk balsamicocrème
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 75 g fetaost
  • 0,5 kruka basilika

Gör så här

Hetta upp 1 matsked olivolja i en stekpanna och stek oliverna hastigt. Ta upp och låt svalna.

Stek fröna i samma panna och salta.

Lägg salladsbladen i en stor skål. Blanda körsbärstomater, physalis, rödlök, resterande olivolja samt balsamico. Salta och peppra.

Lägg upp salladen på ett stort fat och smula över fetaost. Toppa med oliver, frön och

basilikablad.

Vad har ni för planer i påsk?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

5 Comments

  1. Åh, va gott det ser ut !
    Här jobbas det för fullt då det är vår mest hektiska veckan på året för oss 🍭🐣🍬🍫
    Jobbar lite imorgon också innan vi åker och firar min dotter som fyller 29 och på lördag blir det påskmiddag ! Ska bli skönt med lite slapp söndag och måndag ! 😜

  2. Salladen ser jättegod ut! Ha en jättefin påsk. Vi firar på här nere på Gotland och det är underbart väder ju. Kram //Tina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *