Är det något jag älskar så är det pajer av alla de slag och den här blåbärspajen är galet god.
BLÅBÄRSPAJ MED DULCHE DE LECHE
Pajbotten:
25 g kallt smör,
180 g vetemjöl,
2 msk socker,
2 msk kallt vatten,
1 ägg till pensling
Smuldegen:
125 g rumstempererat smör,
120 g vetemjöl,
30 g havregryn
, 130 g socker,
2 tsk mald kardemumma,
1/2 tsk salt
BlåbärsFyllning:
blåbär ett fryst paket,
50 g smör,
3 msk lönnsirap,
80 g dulce de leche
Först gör pajskalet: Tillsätt alla ingredienser förutom ägget i en skål och nyp ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform så att den täcker kanterna. Ställ kallt i 10 minuter.
Förgrädda pajskalet i ca 10 min på 225 c tills det får lite färg
Pensla skalet med ett uppvispat ägg
Gör smuldegen och därefter blåbärsfyllningen.
Fördela blåbärsfyllningen i pajskalet och häll över dulche de leche, strö därefter smuldegen över pajen.
Grädda i ugnen 225 c ca 20-25 minuter.
Låter kanske lite krångligt men det är väl värt det, bland de godaste pajer jag har ätit.
Kram Diana
Mums så gott, tack för det receptet.
Kram Carin
Så gott det verkar! Det måste jag testa 😀
Kram
Mums, så gott! Ha en fin dag, kram!
mumma det där 🙂 tack …kram
Lät riktigt gott 😀
Nu var jag tvungen att googla på dulche de leche, nu vet jag vad det är!