Blåbärspaj Med Dulche De Leche

Är det något jag älskar så är det pajer av alla de slag och den här blåbärspajen är galet god.

BLÅBÄRSPAJ MED DULCHE DE LECHE

Pajbotten:

25 g kallt smör,

180 g vetemjöl,

2 msk socker,

2 msk kallt vatten,

1 ägg till pensling

Smuldegen:

125 g rumstempererat smör,

120 g vetemjöl,

30 g havregryn

, 130 g socker,

2 tsk mald kardemumma,

1/2 tsk salt

BlåbärsFyllning:

blåbär ett fryst paket,

50 g smör,

3 msk lönnsirap,

80 g dulce de leche

Först gör pajskalet: Tillsätt alla ingredienser förutom ägget i en skål och nyp ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform så att den täcker kanterna. Ställ kallt i 10 minuter.

Förgrädda pajskalet i ca 10 min på 225 c tills det får lite färg

Pensla skalet med ett uppvispat ägg

Gör smuldegen och därefter blåbärsfyllningen.

Fördela blåbärsfyllningen i pajskalet och häll över dulche de leche, strö därefter smuldegen över pajen.

Grädda i ugnen 225 c ca 20-25 minuter.

Låter kanske lite krångligt men det är väl värt det, bland de godaste pajer jag har ätit.

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

6 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *