Äventyret Vässarö

Vilken fantastisk helg, jag har hängt med 24 härliga 12 åringar ute på Vässarö en vacker liten ö ute i Roslagens skärgård.

Det var dags för minstingen att åka på skolresa och vare sig man vill eller inte måste man ju ha ett gäng föräldrar med sig och jag var betrodd med att följa med.

2 timmars bilfärd och en halvtimmes båtfärd så var vi framme på Vässarö.

Efter att kidsen hade checkat in i sina stugor och bäddat sina sängar tog vi en promenad runt ön och därefter var det dags för lunch.

Maten på Vässarö är fantastiskt god, hemlagat från grunden och dagens lunch var kalvfärslimpa som verkade gå hem hos såväl vuxna som barn.

Sen var det dags att ge sig ut på äventyr, 2,5 timmars promenad med Trapperspår väntade, en spännande promenad där vi fick se olika fällor som Trapper-jägarna hade använt sig av för att fånga in olika djur, bäst av allt var linbanan som promenaden avslutades med.

Efter Trapperspåret var vi hungriga igen och det bjöds på pizza och marängsviss.

Sen var det dags för mig att inta dj-båset, jag hade nämligen blivit utsedd till att stå för musiken på kvällens disco, det var tryckartävlingar, rocka loss till AC/DC, ja och resten får väl stanna hos mig , jag menar what happens on Vässarö stay´s on Vässarö…..

Denna kväll skulle det dyngnas hade kidsen bestämt och ja…dom lyckades nästan och var rätt grusiga i ögonen morgonen efter när det var dags för frukost kl 8.

Sen var det dags för bad och bastu, därefter bollspel, tälja och spela kort för dom som ville.

Efter lunch var det dags att paddla kanot och segla, det var en härlig känsla att se alla barn ute på vattnet och jodå jag begav mig också på havet….men begav mig ganska snabbt tillbaka till land igen då jag höll på att hamna i det 12 gradiga vattnet.

På kvällen grillade vi korv, satt på klipporna och tittade på solnedgången och hängde i båthuset.

Denna kväll kroknade kidsen betydligt tidigare så blir det när man går för hårt ut första kvällen.

Vilken ära att få hänga med på något sånt här, glad att jag fick följa med och hänga med dessa härliga, fantastiska ungar – Memories for life även för mig.

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

6 Comments

  1. Vilka härliga bilder! Å vilka dagar ni fick! Intensivt antar jag dock 😉
    Men visst är det minnen för livet, inte minst för din son!
    Kram!

  2. Men åh vilka flashbacks jag fick nu från min egen klassresa till Vässarö när jag gick i lågstadiet! Trots att det säkert var 15 år sedan jag var där låter det som att ni fick göra exakt samma aktiviteter som vi fick, haha 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *