Nästa Resa Går Till….

Knappt har man hunnit komma hem förrän man blir ressugen igen…

Jag älskar att resa och upptäcka nya städer/länder.

Lilla O han var också ressugen så han fick helt enkelt bestämma resmålet, jag tänkte mig nåt varmt ställe men se det gjorde inte den här lilla globertrottern, han har ju nyligen börjat läsa tyska och den ville han minsann praktisera in real life, Berlin ville han åka till(jag har Berlin på min bucketlist så jag var inte sen att haka på den iden).

(lånad bild från https://www.urlaubsguru.de/)

På höstlovet fredag kväll efter jobbet hoppar vi flyget till Berlin och hem sent söndagkväll, så då ska vi utforska Berlin i 2 hela dagar, några saker har vi redan bestämt som är självklara att göra tycker lilla O nämligen prata tyska, äta schnitzel, kika på det som är kvar av Berlinmuren och gå på Madame Tussauds och troligen åka upp i det kända tv-tornet.

Jag tänkte mig också att vi skulle relaxa lite på hotellets härliga spa, besöka Berliner Dom och shoppa på KaDeWe som är Europas största varuhus.

Har ni varit i Berlin och har ni några tips på vad vi inte får missa?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

12 Comments

 1. Jag var fär med min 13 åriga systerdotter o vi var på Berlin underwelten. Gick genom gångar under Berlin o fick se o höra historier om tunnlar under Berlinmuren. Otroligt spännande. Det var på engelska o otroligt duktiga guider.

 2. Berlin är en fantastisk stad och väl värd ett besök! Där finns helt enkelt allt från sevärdheter till bra shopping. Det finns många aktiviteter som också är passande för barn. Naturligtvis finns det mycket som har kopplingar till andra världskriget vilket är väldigt intressant. Jag gillar dem östra delarna bäst. Äldsta dotterns make bodde i Berlin några år så vi fick en perfekt guidad tur när vi var där.

  Kram

 3. Åh vad roligt!
  Jag var varit lite avigt inställd till Berling, ingen aning om varför men jag har bara fått för mig att jag inte skulle uppskatta den staden. Nu har jag nog börjat övertala mig själv om att det visst skulle vara trevligt 🙂

 4. Härligt med ännu en resa, och vilket spännande resmål. Och inte minst: vilken snäll mamma han har som låter honom bestämma! 🙂 kram.

 5. Så trevligt med Berlin! Jag har varit där 2 ggr, en gång på en guidad resa vid juletid, julmarknaderna var fantastiska! Vi såg såklart en del av muren och blev guidade genom stan på ett fantastiskt sätt! Tycker det är lite jobbigt med alla minnen från andra världskriget, men man får ju inte glömma bort vad som hände…
  Checkpoint Charlie kanske ni hinner med.
  Det finns ett Förintelsemonument väldigt nära Brandenburger Tor som består av 2711 betongpelare i olika höjd som tillägnas alla judar som blev mördade under förintelsen, ett minnesmärke som är nog så tufft att se, och väldigt speciellt med så många betongpelare på en jättestor yta!
  Kul är ju att åka upp i TV-tornet, och jag har faktiskt inte varit in på KaDeWe, vi gick bara förbi!
  Currywurst måste man prova på, fast de egentligen bara ha pudrat på lite curry på korvarna, hihi!
  På min blogg finns en hel del bilder från Berlin om du går in och kollar oktober 2018! Vi hade sommarvärme när vi var där!
  Ha en skön helg !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *