Försenat Flyg Såhär Söker Du ersättning

Har du varit med om att ditt flyg har blivit försenat?

Det har hänt mig alldeles för många gånger, typ nästan jämt när jag reser…så res inte med mig haha.

Nu senast i september när jag och mannen åkte hem från Palma var vårt flyg 6 timmar försenat på vägen hem.

Lite tradigt att sitta på flygplatsen men det gick för som tur var hade jag 2 riktigt bra böcker i handbagaget, det var värre för mannen som inte hade något att göra.

Och positiv som jag är visste jag att möjligheten fanns att vi skulle få ersättning på 800 euro och det räcker ju till en ny wekendresa så genast började jag fundera ut vart vi skulle åka…

Jag är ganska lat av mig och orkar inte hålla på och processa själv så jag överlåter det åt någon annan, jag brukar ta hjälp av Airhelp för att få min berättigade flygersättning.

Det kostar dock en liten slant men det är det värt för att slippa hålla på fram och tillbaka då dom sköter allt.

Flygpassagerare har varit skyddade mot kraftiga flygstörningar alltsedan EU-förordning 261 introducerades 2004.

EU-förordningen finns till för att skydda passagerare mot de problem och olägenheter som orsakas av långa väntetider och inställda flyg, i de fall där flygbolaget kan förhindra flygstörningen

Lagstiftningen bekräftar att inställda eller kraftigt försenade flygningar, missat anslutningsflyg och flygändringar orsakar stora olägenheter och att drabbade passagerare därför har rätt till ersättning.

 Visste du att du kan få upp till 600 euro i ersättning för flygförseningar.

Om flygbolaget har orsakat förseningen, och flyget är mer än 3 timmar försenat, är passagerare berättigade till minst 250 € per person enligt EU-lagstiftning.

Som passagerare har du även rätt till mat och dryck samt extra tjänster på flygplatsen.

Visste du också att även om du råkar ut för en flygförsening under en affärsresa är det du som får ersättningen, inte din arbetsgivare.

Samma gäller för statliga tjänstemän. Det är personen som har fått utstå förseningen som blir ersatt – inte personen som har betalat för biljetten. Detta gäller oavsett biljettpris.

Det är endast förseningar som är längre än 3 timmar som omfattas.
Ankomsttiden räknas inte från den tidpunkt då hjulen tar i marken, utan när planet är parkerat vid gaten och dörren öppnas.

Extraordinära omständigheter omfattas inte.
Flygbolaget kan även undkomma ansvar om förseningen berodde på något som kallas “extraordinära omständigheter”. Detta innefattar situationer som blixtnedslag, medicinska nödlägen, strejker, svåra väderförhållanden, begränsningar i flygledning, plötsliga fel på flygplatsens radar, sabotage, politiska oroligheter,

Har ni fått ersättning för försenat flyg?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *