Tjejweekend På Yasuragi

Yasuragi är ett japanskt spahotell som har fått många utmärkelser och jag kan förstå varför för det är verkligen ett favorithotell för mig när jag vill ha maximal avkoppling.

Lina och jag checkade in här för en mysig tjejweekend, tidigare har jag bara varit här med mina barn på Yasuragi Kids.

Att checka in med en väninna på Yasuragi blev en betydligt lugnare vistelse än med barn, men båda alternativen är lika bra fast det blir liksom olika upplevelser.

Vid incheckningen får man en Yukata och tofflor som man sen har på sig under hela vistelsen och det är något som fler hotell borde ta efter för jag älskar att man inte behöver byta om till middagen utan bara kan lunka runt i sin morgonrock och tofflor ett helt dygn utan att bry sig om hur man ser ut.

Yasuragi är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima  och har 191 rum – alla med utsikt över Höggarnsfjärden och Stockholms inlopp. Vi hade denna gång en rymlig Juniorsvit med ett stort badrum som hade ett japanskt badkar  med magisk utsikt och även japanska tvagningsplatser.

Så vi började med tvagningsritualerna redan på rummet innan vi gick ner till spa-avdelningen.

Här finns allt man kan önska av ett japanskt bad .

Varma pooler, kalla pooler, kolsyrepool/bubbelpool, torr- och ångbastu samt en sovbastu och varma källor utomhus och även möjlighet till savkopplande behandlingar om man så vill.

Jag älskar att ligga i dom varma källorna och drömma mig bort bland trädtopparna, helt klart min favorit, men även sovbastun är otroligt avkopplande.

(bild från en tidigare vistelse denna gång hade vi inga telefoner med)

Här trivs jag allra bäst.

Har man varit på spa blir man ju som bekant hungrig så vi begav oss till a la carte restaurangen för en 3 rätters middag som ingick i paketet.

Vår goda förrätt Yasuragi Tempura Roll med kyckling, vårlök och chilimajonnäs. 

Till varmrätt åt vi en bakad röding med rädisa, kålrabbi och spenat samt smörad dashibuljong med ramslök , perfekta smakkombinationer och till dessert blev det en Chokladterrin med blodapelsinsorbet och kola.

Hela det japanska badet och loungerna är  helt skärmfria och

man får inte ta med sig sin telefon in på det japanska badet,

Skönt att låta hjärnan få vila måste jag säga.

Jag älskar Yasuragi och det är ett ställe jag verkligen rekommenderar och återvänder till igen och igen , kan liksom inte få nog.

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

10 Comments

  1. Ser så mysigt ut! Vi har varit där en gång men jag blev konstigt nog så stressad där för det var så stort, jag hade svårt att hitta och det var väldigt mycket folk. När vi kom in i den fullsatta restaurangen så såg det ut som 101 dalmatiner när alla satt i sina Yukatas. Det var lite roligt. Men att sitta ute i en varm källa mitt i vintern när det var mörkt och se de stora finlandsfärjorna glida förbi. Det var magi! Jag kanske ska ge det en chans till :-). Kram Tina

  2. Länge sedan jag kikade in här men vad fint. Wow, det där ser fantastiskt ut! Precis vad jag skulle behöva. Gillar särskilt det fina golvet i poolen med olikfärgade stenar eller kakelplattor kanske det är. Och grönt utanför. Dit vill jag åka 🙂 Tack för inspiration…
    Ha en fortsatt fin dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *