Studentlunch På Rökeriet

För att fira fina betyg och att äldsta sonen och hans flickvän hade tagit studenten i veckan tog jag med dom till en av mina absoluta favoritrestauranger Rökeriet som ligger på Fjäderholmarna – Stockholms närmaste skärgårdsö.

Enklast tar man sig till Fjäderholmarna med Strömmas båtar på ca 25 minuter, en mysig båttur allra helst om man sitter ute som vi gjorde.

Jag rekommenderar både att boka båtresan i förväg och även att boka bord på Rökeriet då restaurangen är mycket populär och ofta fullsatt.

Direkt när du kliver av båten ser du Rökeriet och kan även ana doften av allt gott som erbjuds där, vitlök, skaldjur, fisk för det är det du ska äta här.

Rökeriet är oslagbara på det.

Allra mysigast är att sitta ute och blicka ut över havet samtidigt som man njuter av den goda maten.

Restaurangen  har ett eget rökeri där man både varmröker och kallröker allt från rökta räkor, lax mm

Vårt val föll på toast skagen, den är ett måste såväl som dom rökta räkorna som är bland dom godaste jag har ätit, till varmrätt åt sonen och jag  Ox märgs gratinerad Oxfile serverad med vit färsk sparris, bearnaisesås och parmesanpommes och hans flickvän valde Rökeriets lenrimmade LAX med syrlig dill- och gräddstuvad färskpotatis.

Trots renslickade tallrikar(det var så gott) så hade vi plats för en dessert och vi valde alla tre hemmagjord chokladfondant färska hallon och ett gräddfilsskum smaksatt med vanilj.

Rökeriet får högsta betyg även denna gång , här blir man aldrig besviken, extra plus för den underbara miljön, högsta kvalite på råvarorna och den helt fantastiska personalen som alltid har ett leende på läpparna och är snabba som tusan.

Ett ställe att längta tillbaka till, Rökeriet jag kommer snart tillbaka.

Har ni aldrig varit här tycker jag att ni ska planera in ett besök, ni kommer inte att bli besvikna.

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

13 Comments

  1. Åhh så mysigt! Fjäderholmarna är en favorit hos oss också men sist vi var på Rökeriet så blev vi rätt besvikna både vad gäller maten och servicen men de ska nog få en ny chans vid tillfälle :-). Kram //Tina

  2. Vilken härlig dag och Grattis till studenterna. Så många gånger jag varit i vår vackra huvudstad men aldrig på Fjäderholmarna det får nog bli ändring på det.

    Ha en fin dag. Kram Åse

  3. Ser verkligen ut som toppen god mat! Har varit på Fjäderrholmarna flera gånger men aldrig ätit på rökeriet blev inte helt osugen nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *