Staycation På Rosersbergs Slottshotell

Vem har inte drömt om att bo på ett slott, ivarje fall har jag det och kan nu bocka av det på min bucketlist, men det gav däremot mersmak,

jag menar vem vill inte känna sig som en prinsessa när man vaknar upp ?

Jag tog med mig min väninna Nilla på en riktigt mysig tjejweekend/staycation på Rosersbergs Slottshotell, jag säger bara jösses vilken dold liten pärla, sköna sängar , fantastisk service, mat värdig en prinsessa, magisk miljö precis vid Mälaren, vad mer kan man önska?

På Rosersbergs slott, norr om Stockholm, har tiden stått stilla.

Rummen står nästan orörda från tiden 1795–1860 med välbevarade inredningar och samlingar.

Karl XIV Johan och drottning Desideria var de sista kungligheterna som bebodde slottet.

Rosersberg Slottshotell är en del av Stockholm Meeting Selection som har flera lyxiga och fina hotell med rabattkoden STAYCATIONSTHLM får du hela 25% tom  den 30 september.

Vi hade bokat in oss på ett fint superior queenrum i Kavaljersflygeln men vacker inredning, sköna sängar och utsikt mot slottsgården.

Efter incheckning begav vi oss till den mysiga baren för ett glas cava och Nilla testade Rosersbergs egna öl som var jättegod.

Sen tog vi en mysig promenad ner till vattnet innan det var dags för middag.

Hotellets matfilosofi bygger på kärleken till råvaran och naturen.

 Närodlat, ekologiskt och KRAV-märkt i största möjliga mån.

Modernt, nytänkande, svenskt, nordiskt, franskt , på Rosersbergs Slottshotell tillreds äggröra, slottsbakat bröd, lunch och middag med fokus på hållbarhet och respekt för framtida generationer.

Hur bra är inte det?

Kvällens meny var:

Tartar på Svensk kalvrygg – Libsticka emulsion – Kvarg – Picklade senapsfrön

Varmrätt

Halstrad röding – Primörer – Musselskum

Jag lyckades byta bort fisken mot Flankstek – Salviasky – Rostade betor – Majskräm

Dessert

Vaniljglass – Jordgubbar – Violmaränger

Maten var så god och jag skulle verkligen rekommendera ett besök här för att njuta av den goda maten som skulle falla vilken prins eller prinsessa som helst i smaken.

Mätta och belåtna rullade vi till den mysiga baren och tog en aperol, så mysig bar och här satt vi ända tills dom stängde.

Tro det eller ej, pigga och utvilade vaknade vi upp och var hungriga igen och som tur var serverades en fantastisk frukost med samma tänk som inför middagen, närodlad, ekologisk och kravmärkt.

Rekommenderar absolut ett besök här om du vill ha maximal avkoppling, mat för en prins/prinsessa men  passar även livsnjutaren, den historieintresserade, romantikern, hundägaren för ja här får man ta med sig hunden för en mysig weekend, ja passar alla helt enkelt och jag kommer gärna tillbaka.

Har ni bott på ett slott?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

18 Comments

  1. Så bra tips här hemma i sverige nu när vi inte kan resa utomlands,Ännu bättre att den fyrbente får hänga med:) kram

  2. Mysigt, vi skall oxå sova över en måndag i sept på Örenäs slott med 3 rätters & vinpaket mm såå mysigt vi har varit där några gånger förr. Mysigt du haft det kram fina du

  3. Åh wow, det ser verkligen helt magiskt ut där! Tycker slott är så fina men just det har jag inte sett eller hört om innan 😀 Vacker du är! KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *