Reseåret 2020

Ja 2020 blev inget bra reseår, men några resor fick jag till ivarje fall.

Året började bra, för 4:e året i rad bar det av till Abu Dhabi och Dubai i början på januari, har blivit en trevlig och efterlängtad tradition att packa väskan och åka dit direkt efter nyår.

Lilla O och jag började med några härliga dagar på vårt favorithotell Radison Blu på Yas Island.

Saadiyat beach club blev en ny favorit men allra helst tillbringade vi dagarna på Yas Beach och åt vår favortpizza.

Som jag längtar dit, förhoppningsvis blir det av nästa år.

Vi avslutade vår vistelse med shopping i Dubai och övernattning på The Retreat Palm

Dubai gav mersmak och dom stora killarna ville dit och jag var inte sen att säga nej då jag hade fått lite oväntade pengar.

I februari packade vi väskorna för en härlig weekend som började på Yas Island och avslutades på Atlantis.

Vi hade en fantastisk resa med många skratt, god mat, sol, bad och shopping.

På vägen hem började corona trappas upp och folk hade ansiktsmasker på sig och sen blev det lockdown här och var i världen och att resa utomlands var inte att tänka på, en efterlängtad Italien resa ställdes in och pengarna gick upp i rök.

Nu började jag upptäcka vad som fanns på hemmaplan, det blev en hel del mysiga staycations(kan tillägga att jag hade corona tidigt och har antikroppar så därav vågade jag resa).

Min 50 års fest blev inställd men jag fick en helt fantastisk födelsedag på Hotel Havsbaden med familjen kunde inte ha blivit bättre.

I april blev det mysig staycation på The Winery hotel

Permitterad från jobbet mars-augusti innebar mycket ledig tid och det många inte vet är att jag hoppade in och hjälpte till där det behövdes allra mest på ett äldreboende under denna period, vilket givande och fint jobb, slet som aldrig förr men gick hem med både sorg i hjärtat och ett leende på läpparna varje dag.

Mysig staycation på Gio som hade helt fantastisk mat och drinkar.

Maj bjöd på en härlig staycation i lantlig miljö på Siggesta gård.

Juni bar det av till Trosa för en härlig övernattning på Trosa Stadshotell som gav mersmak.

Men även en mysig weekend på Grinda med bad, god mat, världens största geting och fiske.

En galet rolig staycation på Villa Lovik med min tokigaste väninna hann jag med också.

I juli blev det roadtrip till Västkusten och Tanum Strand, nästan lika bra som Mallis förrutom vattentemperaturen då…

En fantastisk weekend och invigning av nya roof top spa på Skansen i Båstad  med min Marina, så kul vi hade.

Traditon är att göra en rolig resa med Ullis och Kristoffer, detta år bar det av för att göra Vaxholm osäkert…what happens there stays there…

Augusti hade restriktionerna lättat och jag och lilla O hoppade på flyget till Kroatien och Split och bodde på helt underbara Le meridien Lav Split, hit vill jag igen, här fanns allt spa, beach club, strand, pool, fantastisk mat. lyxiga rum och sköna sängar.

Åh, som vi njöt av att få resa igen, kunde inte få nog av sol och salta bad.

Min 50 års fest blev äntligen av med White Party och dans hela natten lång hemma i trädgården.

Hann även med en roadtrip till Skåne och besökte 3 fantastiska hotell och ställen, ljuvliga Arild/Rusthållargården, Mossbylund och Torekov Hotell

Bo på ett slott hann jag också med, härlig staycation på Rosersbergs Slott

September bjöd på ljuvligt väder, brunchkryssning i skärgården och fantastisk vistelse på Havsbaden hanns med

Oktober besökte lilla O och jag sagostaden Sigtuna och mysig staycation på stadshotellet och jag hann även prova nya Ellery Beach House.

Härlig spavistelse på lyxiga Riverton i Göteborg med Lina.

November bjöd på utomhusbrunch på Piren och spa på Welcome Hotel

Och december avslutade med en  lyxig staycation på Trosa Stadshotell

Ett riktigt bra år ändå, jag älskar att upptäcka nya ställen och att återvända till gamla favoriter, hoppas att jag nästa år får fortsätta att dela med mig av och inspirera er med nya och gamla pärlor.

Gott Nytt År <3

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

9 Comments

  1. Med tanke på omständigheterna tycker jag ändå att du lyckades byta miljö många gånger om. Förhoppningsvis blir 2021 bättre men jag tror vi får vänta tills andra halvan tyvärr…

    Kram och god nyårsafton!

  2. Lite småtrist är det allt att resor och en massor påhitt inte kunde bli av. Trosa gillar jag också enormt mycket. Bomans är underbart. Nu i år får vi verkligen hoppas att vi kan resa och göra utflykter så som vi alla önskar. Skönt att ni i alla fall kom iväg till Dubai i början av året. Må så gott

  3. Hej Diana, Gott Nytt År!
    Vilka härliga bilder du bjuder på och vad mycket kul du hunnit med ändå, pandemin till trots. Jag har nog också haft Corona, men har inte testat mig. I Mars 2020 var jag nämligen supersjuk på ett sätt jag aldrig varit med om förr…

    Dubai ligger mig extra varmt om hjärtat. När jag jobbade som flygvärdinna hade jag många härliga stopp där och det var också där jag träffade min blivande man och pappan till mina döttrar.

    Det där med sköna sängar på hotell i medelhavsländerna är ovanligt. Vad handlar det om egentligen? Jag har bott på jättefina hotell där sängarna har varit hårda som träbritsar. Vad härligt att ni fick uppleva motsatsen. Men det skulle vara intressant och veta hur de tänker där. Det verkar inte finnas bädd madrasser i sängarna?

    Kramen och god fortsättning!

    Anneli

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *