Rånäs Slott

Sportlov och då måste man ju göra nåt extra mysigt, så lilla O och jag hade bokat in oss på ett sportlovspaket på Rånäs Slott och det visade sig vara en riktig fullträff,

O sa att det var den hittills bästa staycation han har varit på och det vill inte säga lite för vi har ju averkat en hel del ställen under åren.

Rånäs är en gammal bruksort utanför Rimbo och år 1833 lades grunden till Rånäs Slott, ett slott som  har en mycket spännande historia.

Det var Axel Didrik Reuterskiöld som lät uppföra slottet.

Han anlitade Per Axel Nyström, den absolut bästa hovarkitekten på den tiden, för att bygga slottet.

Hela bygget var mycket  storslaget med de allra bästa hantverkarna, konstnärer från Italien målade färgstarka målningar på väggar och innertak som finns kvar än idag,så passa på att gå på en slottsvandring med slottspigan, det gjorde vi och blev inte besvikna,

Vi kände både spökvibbar och fick höra massa spännande om slottets historia.

. Axel Didrik fick dock aldrig uppleva slottet eftersom han dog innan det blev färdigt.

Det var istället hans sonson Oskar Axel Reuterskiöld som blev slottsherre.

Slottet fanns i familjens ägo till 1929, då det köptes upp av Stockholm stad som använde det som mental sjukhus.

1998 renoverades slottet till att bli  konferensanläggning och hotell och har blivit ett helt fantastiskt ställe som ni bara måste besöka.

Slottet passar för en romantisk weekend, tjejweekend med spa och mat för en gourmand, bröllop, fest, konferans eller sportlovsweekend med barn.

Vid ankomst checkade vi in i Vallonhuset i ett lyxigt rum med massagebadkar.

Sen var det korvgrillning på baksidan av slottet med utsikt över Skedviken, så mysigt och korv smakar väl aldrig så gott som när man grillar utomhus.

Mätta och belåtna bytte vi om till badrock och badkläder och begav oss ner till Skedviken där bastu och bubbelpool låg med utsikt över vattnet.

Det blev både bad i bubbelpoolen och i Skedviken, året första bad, det var uppfriskande vill jag lova så sen var det skönt att hoppa in i den varma bastun även den med magisk utsikt över vattnet.

Man blir ju som bekant hungrig av att bada och som tur var fanns en kakbuffe, kaffe och te uppdukat på slottet.

Sen tyckte lilla O att det var dags att aktivera sig lite så vi spelade pingis, hockey, biljard och fia med knuff.

Vi pustade ut en stund på rummet innan det var dags för 3 rätters middag.

Vi började med att dela på en charkbricka, till varmrätt fick jag en gudomlig torsk med spetskål och brynt smör och lilla O fick kyckling och klyftpotatis, middagen avslutades förstås med dessert, jag kan lova att tallrikarna var renslickade, det var så gott.

Efter middagen var det dags för rundtur på slottet med slottspigan, så intressant att höra om slottets historia, lilla O och jag var extra privilegierade och fick även en inblick i slottets spöken….

Vågade vi sova sen?

Jodå men vi fick ha en liten lampa tänd.

Lilla O avslutade en perfekt dag med ett bad i massagebadkaret och jag började min morgon där.

Fantastisk service, så trevlig personal, mat för en gourmand, sköna sängar och massa att göra, hit vill jag igen, en natt var inte nog.

Jag upptäckte ju också att det fanns ett spa och det vill jag förstås prova och att övernatta i den magiska sviten med utsikt över Skedviken.

Vill man dit med barn ja då finns sportlovspaketet även nästa vecka både på onsdag och torsdag och mycket prisvärt, ni hittar de här.

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

9 Comments

  1. Men va mysigt o kul med egentid med lilla O som inte är så liten längre 🙂 ha en fin dag <3 kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *