Ända sen jag flyttade hemifrån för sisådär 25 år sen har jag aldrig lyckats hundra med julskinkan….
Första gången slutade med en skika som hamnade i soppåsen….
Jag glömde nämligen att koka den och gick all in på griljeringen, inte så gott och mamma höll på att skratta ihjäl sig!
Sen har det väl blivit bättre och bättre men att få griljeringen att fastna ja det har varit svårare men nu har jag knäckt nöten.
Griljerad julskinka
1 julskinka (helst ekologisk för min del)
1 äggula
3 msk sötstark senap
1/2 tsk mald ingefära
En skvätt flytande honung, kanske 1 msk
½ dl ströbröd
potatismjöl
Slå på ugnen på 225 grader.
Blanda allt utom hälften av ströbrödet och potatismjölet
Putsa skinkan så som du vill ha den.
Lägg den i en form.
Pudra över potatismjöl över skinkan där griljeringen ska vara
Det är såhär du får griljeringen att sitta fast
Bred på griljeringen över hela ovansidan av skinkan.
Skjuts in i ugnen ca 10 minuter tills den har fin färg.
Dagen efter sitter griljeringen helt och hållet fast på skinkan.
Bra va?
Hur gör ni er julskinka?
kram Diana
~
Ja du skinkan kan vara ett jobb med, jag blandar ett ägg, senap och lite ströbröd sedan strör jag över en hel del ströbröd över brukar bli jätte bra. Nu får du ha en riktigt God Jul. Kram
Jag har samma problem som dig.
Så jag ska definitivt prova så som du gör.
Tack för tipset!
Hihihihi…övning GER visst färdighet 😉
Kram!
Toppentips! Jag ska definitivt prova med potatismjöl i år. Önskar dig en god jul och gott nytt år! Kram Victoria
Ps. Vi ska till ön över trettonhelgen, åh vad jag längtar!
Haha men det är av misstagen man lär sig. Jag blandar ägg, grovmalen senap, socker och skorpmjöl….tada super gott! Kram Anette
Smart att pudra den! Jag har nog aldrig gjort en skinka, haha! Jag är ingen älskare av julmat så jag håller mig till sånt jag äter oftast.
Jag har haft samma problem i alla år så nu ska jag testa detta recept! Tack för tipset 🙂
Kram
Ohh tack för tipset =D
senap, ägg, o lite lite kanel det får det att lukta såå jul 🙂 ha en fin lördag kram
Här är det mannen i huset som griljerar skinkan…han är bra på allt vad mat heter (nästan iaf)….idag blir det bara lite finslip….ska städa i badrum och gästtoan….är inte riktigt hundra efter förkylningen…men jag får väl skärpa till mej :))
Ha en fin dan före dan före dopparedan ;))
Bia
Typiskt bra! Vi kokar vår på vedspisen, det är så mysigt, men det blir i morgon och sen griljerar vi den i ugnen ungefär som du. Kram!
Ja du vi ibland lyckas det och ibland inte för mig;) Men jag gör på ett snarlikt sätt, potatismjöl är toppen;) Julkram
Tack för tipset, jag har heller aldrig fått griljeringen att fastna.
Kram.
Detta var ett toppen tips! Lite hånung i ska jag också ha. Mmm det blir i morgon. Ha en fin kväll vännen och ja vi är hemma i jul. Kram Nilla
Måste väl bara erkänna att jag aldrig gjort julskinka… Inte för att jag inte älskar det, men för att jag aldrig haft julafton hemma hos mig själv. Men ska tipsa mamma som står med det just nu! Väldigt bra!
Ha en fortsatt mysig helg!
Kram
Hihi.
Min sambo har alltid lyckats.
Färdigkokt skinka ,pensla lite senap och ägg…strö på ströbröd. Klart.
Vi har ätit tre skinkor i december. Mums.
Haha men eller hur. 19 blir mer passande då. 😉
Kramar
Jag blandar äggula, MKT senap och så ströbröd till en smet… täcker skinkan med det och in i ugnen 🙂 Mums!
Önskar dig en underbar jul
Kram