Baka till barnkalas

Fick en fråga av en gullig läsare i Finland om tips på bak till barnkalas så här kommer lite tips till dig Maria.

Mina killar älskar ju hembakat och har bestämda önskemål med vad dom vill ha, kladdkaka i någon form ska alltid vara med och kladdkakemuffins är perfekt att göra och gillas av alla och är snabbt och enkelt.

Brukar sätta ett ljus på varje muffins så blir det extra festligt.

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 100 g smält smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 0,5 tsk bakpulver
  1. Sätt ugnen på 200°

  2. Smält smöret

  3. Vispa ägg & socker fluffigt

  4. Tillsätt smöret och vispa igen

  5. Blanda alla torra ingredienser noga och vänd försiktigt ner dem i smeten

  6. Fördela smeten i 14-16 muffinsformar (använd dubbla formar för extra stadga om du inte använder en muffinsplåt) och grädda mitt i ugnen i ca 10 minNär det kommer till tårta är denna en favorit och det brukar inte finnas en smula kvar:KOLATÅRTA MED JORDGUBBAR OCH DAJMGRÄDDE

    Det här behöver du :
    1 burk sötad kondenserad mjölk ( finns bland bakprodukterna i din butik )
    * eller köp den färdig kokta.
    150 gram smör
    300 gram digestivkex
    1 liter färska jordgubbar
    1  dubbeldaim
    3 dl vispgrädde

    Gör så här:

    Kolakräm:
    Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låt småkoka ca 2 1/2 timme utan lock, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efter hand. Viktigt att den hela tiden täcks av vatten hela tiden. Skölj den heta burken i kallt vatten. Låt svalna helt och öppna därefter burken. Den kondenserade mjölken har nu blivit till en kolakräm. Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.

    Vid servering: Toppa med färska bär och resterande daimkross.

    Killarnas älskar att vara med och baka och jag skulle inte bli förvånad om nån av dom blir kock…

    Och s har vi en annan favorit NonStop choklad cookies.

    COOKIES MED NONSTOP

    • 125 g margarin
    • 3 dl socker
    • 2 ägg
    • 2 tsk vaniljsocker
    • 4 1/2 dl vetemjöl
    • 1 dl kakao
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk salt
    • 1 liten påse Non Stop


    Sätt ugnen på 175 grader.
    Blanda margarin, socker, ägg och vaniljsocker med elvisp  så det blir en krämig smet.

    Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner detta i äggsmeten. Blanda allt till en seg massa.

    Klicka ut ca 2 msk smet till varje kaka på bakplåtspapper.
    Låt det vara mellanrum då de flyter ut. Lägg på önskat antal nonstop.

    Grädda knappt 15 min. Låt svalna på galler.

    Vilken är era barns måsten på födelsedagskalaset?

    kram Diana

     

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

15 Comments

  1. Mums !! klart det ska vara hembakt 🙂
    Annars är fruktigelkotten väldigt poppis hemma hos oss,
    men nu dröjer det tyvärr till nästa kalas ( alla i vår familj fyller ju i början av året,, )
    KRAM

  2. Finaste Diana,
    blir lite generad nu då du ägnar ett helt inlägg för mig…
    Tusen tack för de fina tipsen, nu känns det redan mycket lättare vad jag skall fixa till kalaset!
    Finner ej ord att beskriva min tacksamhet, annat än TACK!!!

    Ha en fin dag och helg!
    Kramar Maria

  3. Sötast av allt är bargaren!

    Vilket succékalas det måste bli med allt gott!! Bra förslag!

    Fin helg till dig!

    KRAM Anna

  4. Ena dottern vill absolut ha princestårta, ibland gör jag egen och ibland köper jag. Den lilla vill ha olika varje gång. När de var små ville de oftast ha en köpte-glass-tårta från Lejonet&Björnen. Kanongott, och enkelt 😉
    Kram

  5. MIn äldste ÄLSKAR prinsesstårta eller vi ska kanske kalla den prinstårta. Och på måndag är det hans dag men då får det lov att bli något annat. Här finns inga färdiga marsipanlock nämligen. Så idag ska jag söka recept!
    KRAM
    Rebecca

  6. MUMS vilka goda saker 🙂 Glömde kommentera igår…läste bara fr Iphonen, men fina bilder fr me&i 🙂 Synd att ni e sjuka, kommer sakna er idag :/ Kramar i massor å krya på E

  7. Kan intyga att muffinsen är mycket säkra kort som kan dekoreras på många olika sätt efter tycke och smak 🙂

    Kram

  8. Så mycket gott, det vattnas i hela munnen. Mina killar gillar också kladdkaka men även vaniljbullar tillhör favoriterna här. Kram Anette

  9. Hej!
    Mycket gott hittade jag här som jag ska baka.
    Men jag har en fråga ang kolatårtan. Jag ska göra 2st å kalaset e på söndag, ska man göra dom då på söndagen eller lördag kväll? Hur länge ska kakan stå kallt innan servering? Menar du i kul då, inte frysen.
    //Susanne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *