Lilla O ville så gärna julpyssla och fick med sig storkillarna.
Det blev både en pepparkaksgubbe och en snögubbe.
Jag passade på att göra godaste julgodiset under tiden.Som nästan tog slut med en gång så det blir nog till att göra en laddning till….och jag lovar jag är oskydig..
MJÖLKCHOKLADDOPPAD LAKRITSKOLA MED FLINGSALT
ca 40 st
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao
1 -2 tsk lakritspulver
2 tsk smör
100 gram mjölkchoklad
Blanda grädde, socker, sirap, kakao och turkisk lakritspulver i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Låt sedan koka ganska kraftigt utan lock tills termometern visar ca 120 grader eller tills smeten klarar “kulprovet”. Det tar ca 15 minuter i en vid kastrull. Rör om då och då. Rör ner smöret och häll smeten i en bakpappersklädd form,.. Ställ kolan kallt att stelna.Jag brukar stäla den i frysen. Smält under tiden mjölk chokladen och låt den svalna Skär kolan i bitar. Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett galler eller på ett bakplåtspapper. Strö lite havssalt på toppen innan chokladen har stelnat.
Vilket är ert favorit julgodis?
Kram Diana
Pepparkakspraliner är en ny favorit!
Nja, det där med lakrits är ju inte riktigt min grej…
Har däremot gjort nutellafudgen och herre je vad god den är! Så gott med det lite salta på toppen!
Annars gillar jag vanlig chokladjulkola och så brukar jag röra ner vanliga cornflakes i smält choklad och klicka i formar. Så lätt och jättegott!
Kram Pia
Åh så gott det ser ut…mums!!!…..jag bakar inte…..så här är det lugna puckar….är så gott som klar med allt inför jul……så nu är det bara att njuta…….;))
Kramis bia
Men gud såå gott jag som älskar lakrits. Kramisar Tina
Åh så gott det ser ut! Måste bara försöka få tag på lakritspulver.
Ha en fin dag!
Kram malin
Mums så gott! Ska nig försöka göra lite julgodis!
Kramar Anna
Så gott det ser ut, blev julgodis fix här hemma också.
Kram
Ohh mys och smaskens