Jag bara älskar choklad fondant så det blir årets nyårs dessert.
Tänkte prova med Leilas Mojito/ ananassalsa till.
CHOKLADFONDANT
Antal portioner: 4
Ingredienser
120 g mörk choklad, 70 %
120 g smör
1.5 dl strösocker
4 st ägg
1 nypa svarta kardemummakärnor, stötta
1 msk kakao
smör till formarna
TILL SERVERING
vaniljglass och hallon eller blåbär
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj 4 ugnsfasta formar noggrant och rikligt med smör.
3. Smält chokladen och smält smöret i ett vattenbad.
4. Stöt kardemumman i mortel.
5. Vispa hela ägg med strösocker och kardemumma fluffigt.
6. Rör ner kakaon i äggsmeten.
7. Vänd varsamt ihop äggsmeten med chokladen.
8. Fyll formarna med smet och stoppa genast in dem i ugnen och grädda fondanten i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. De ska vara lösa och rinniga i mitten.
MOJITO ANANASSALSA
Ingredienser
1 st färsk ananas
1 kruka mynta
2 msk ljust muscovadosocker
2 msk ljus rom
1. Skala och tärna ananasen i ½ cm stora tärningar.
2. Hacka myntan och blanda med ananas, råsocker, mynta och rom i en skål.
Vad ska ni ha för dessert på nyår?
Kram Diana
Mums ser jättegott ut, gott nytt år kram Anna
Blir chokladfondant här med! Med häagen dazs champagneglass och hjortron! Vi har vilt-tema så, därav hjortronen 🙂
Kram!
GOTT NYTT ÅR önskar jag dig fina Diana hoppas du får en härlig kväll o firar ordentligt 🙂 kram
Det blir Tiramisu!
Ha en fin afton!
Kram
Gud va skoj ! Åker ni till florida hela familjen ?
Kram och GOTT NYTT ÅR !!
Älskar Chokladfondant, men har aldrig bakat det själv. Hos oss blir det Marrängsuisse, en favvodessert. Gott slut och gott nytt till er. Kram Mia
Så gott, ett av det bästa som finns! Kram och gott nytt år!
Ville bara tipsa om att jag just nu har en grej på min blogg som går ut på att gilla min blogg på fb å jag länkar din blogg på min blogg 😀 http://tovistar.devote.se/blogs/27828838/fb-sida.htm