Nu har husmor vaknat till liv i köket…
Igår gjorde jag rabarber och jordgubbssaft, en smak av barndomen , minns när mamma stod i köket och silade saften och man kunde knappt vänta tills den var klar.
RABARBER OCH JORDGUBBSAFT
1 sats ger ca 1,5 liter
500 gram strösocker(ca 6 dl)
5 dl vatten
3 stora rabarber ca 500 gram
800 gram jordgubbar
1 citron eller lime och det rivna skalet
1. Skär rabarbern i bitar.
2. Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i rabarber, jordgubbar, limeskal och limesaft. Koka ca 10 min under lock. Mosa bären mot kastrullens kant.
3. Häll upp massan i en silduk och låt saften rinna av.
4. Koka upp saften och rör i sockret. Koka upp på nytt och koka tills sockret har smält. Skumma väl och häll upp saften på rengjorda varma flaskor
Brukar ni göra egen saft?
Kram Diana
Jag har aldrig gjort det, men viggo älskar ju saft så nu är det nog dags !!
Ha en skön dag 🙂
Kram
Åååå vad gott med egen saft. Jag brukar göra flädersaft och i slutet av sommaren gör jag blandsaft av alla bär som blir. Tack för tips….jag tror jag lånar ditt recept. Kram Anette
Jag gjorde det mycket förut, men nu är det länge sedan. Kanske dags att göra det igen. Ser supergott ut. Kram Annika
vad gott 🙂 Min mormor gör så god rabarber saft 🙂 dessvärre har jag aldrig gjort saft….. kram
Men, åh så gott kram Mia
Åh så somrigt svenskt. Mums! Kram Mia
Så fräscht och gott!