Lina och jag var på en mycket trevlig lunch häromdagen på Andalucia
Gissa om jag längtade tillbaka till Andalusien, jag ha varit i Marbella / Puerto Banus en mycket händelserik resa då vi råkade hamna på fest hos Uffe i Ace of Base och jag åt dom godaste Tigerräkor,frästa i vitlök uppe i bergen på en mysig restaurang…
Vi fick lyssna på en intressant föreläsning om Pata Negra skinka och även prova hela 6 olika Pata Negra från olika distrikt i Andalucien/Spanien, den ena godare än den andra.
Pata Negra
Eller Jamon Iberico de Bellota, som det egentligen heter. Världens dyraste skinka. Snabbt översatt till Iberisk skinka av ekollon. Grisrasen Iberico har svarta klövar, därav smeknamnet Pata Negra.
Skinkan ligger i salt en dag för varje kilo som skinkan väger. Sedan lufttorkas den, och här är det ”ju länge lagring, desto bättre skinka” som gäller.
”Reserva” innebär att skinkan lagrats i minst 24 månader. ”Gran reserva” innebär att skinkan lagrats i minst 36 månader.
Jag kan ju säga som så att jag ville bara ha mer…
Och det fick vi också….en riktigt härlig lunch med mängder av tapas.
En favorit – Vitlöksfrästa tigerräkor och lika god som dom jag åt i Malaga.
Gissa om jag längtade till Spanien efter den här lunchen, som tur är ligger ju Andalucia i Stockholm, en restaurang jag definitivt kommer att besöka igen och varmt rekommenderar om ni gillar tapas.
Gillar ni Pata Negra och har ni varit i Andalusien?
kram Diana
Låter väldigt gott! Får testa den där restaurangen när vi besöker Stockholm nästa gång.
Har ändrat på min blogg igen så jag hoppas att du kan kommentera nu… Kram Suss
Lyxigt ! Mamma och pappa har ett sånt där stort skinkben hemma och det är ju så himla gott !! 🙂
Den där restaurangen ska jag lägga på minnet inför nästa Stockholmsbesök.
Vi ska nog baka pepparkakor till helgen, både för att det är kul och för att det luktar så gott !
Kram
Nej, får jag svara på båda frågorna! Men Spanien gav mersmak i somras så…
Kram
Nej, det har jag inte men oj så gott det låter. Kram.
Vilken trevlig föreläsning och god smakprovning. Och visst gillar jag den skinkan.
Kram Mamma C
Riktigt gott å trevligt var det 🙂
kramar
Roligt att hamna på fest hos en kändis , mysig restaurang och att få äta gott. Kram
Åh älskar den skinkan och älskar Spanien så jag blev riktigt avis på er lunch nu;)
Kram Kristin
Spanien är ett underbart land. När jag läste ditt inlägg trodde jag nästan att ni var i Spanien. Kram Annika
Mmmmm så gott det ser ut. Särskilt räkorna. Mumma! Var ligger restaurangen?
Kram Mia
http://happyvardag.se/2014/11/03/att-vilka-knoppa-lagom-till-bolibompa/
Jag måste ju svara nej på dina frågor idag:) men jag blev bra sugen. Kram anette