Godaste saffranskladdkakan och Ica´s designkasse

Förra veckan fick jag hem ett trevligt bud från Ica

Sophie Gyllenhammar har designat en fin shoppingkasse  åt Ica till förmån för Childhood .

IMG_4766

Sophie by Sophie kassen kostar 20 kronor varav 10 kronor går oavkortat till Childhood.

Kassen är perfekt att lägga julklappar i, Sophie har även designat en necessär som finns på Cura apoteket och följer med på köpet mot köp av 3 produkter.

Jag ska fylla min med skönhetsprodukter och ge bort i julklapp.

I min fina påse fanns ingredienser till Ica´s Saffranskladdkaka, mums tyckte hela familjen.

SAFFRANSKLADDKAKA

  • 100 g smör
  • 1/2 g saffran
  • 100 g vit choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g) smör till formen Sätt ugnen på 175°C.Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen.Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.Till servering: Servera gärna med hallon eller rårörda lingon.

 

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

7 Comments

  1. Älskar kladdkaka så denna ska jag prova, kassen var snygg, perfekt shoppingkasse kram Anna

  2. Har ännu inte provat saffranskladdkaka men har hört att det ska vara gott. Ska nog passa på att göra denna efter ditt recept under juldagarna. Så snygg du blev i håret också, det är du ju alltid men kul att göra något nytt. ha en fin dag. kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *