Träna hos X-Force

Igår körde jag mitt första träningspass hos X-Force och gissa om jag har träningsvärk idag…..

X-Force är nog det fräschaste gym jag har varit på, stora rymliga lokaler, hela 14 olika maskiner (flera av varje maskin förstås) så att hela kroppen får sig en genomkörare, fräscha omklädningsrum med stor härlig bastu.

Sen gillar jag den lite dunkla, nattklubbskänslan inne på gymmet.

IMG_5399

Jag fick börja med att väga in mig och mäta fett, muskelmassa mm,  ska bli spännande att göra om det om en månad för att se utfallet….och då ska ni få se resultatet.

Nina körde ett rejält pass med mig och nästa gång ska vi visst öka på vikterna…ser jag fram emot.

X-Force, är en världsunik svensk uppfinning, träningsmaskinen som ökar den negativa belastningen mekaniskt med 40%. Du tränar betydligt kortare tid med större effekt och med ett garanterat bättre resultat.

Konceptet heter 3-1-5

Lyft vikten under 3 sek (koncentrisk), 1 sek (statisk), sänk vikten under 5 sek (excentrisk). Det är viktig att passen är högintensiva.
 • Träna 1 set per övning
 • Utför 6-12 repetitioner
 • 6-9 maskiner
 • Öka motståndet när du klarat 12 repetitioner
 • Utför varje repetition med kontrollerad rörelse 3-1-5
 • Träna var 7-14 dag

Ska bli jättespännande att testa detta koncept.

Kommer kombinera denna träningsform med powerwalks , löprundor och lite övningar hemma.

Vilken form av träning gillar ni bäst?

Kram Diana

 

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

13 Comments

 1. I love gym, både träningen i sig men också friheten att slippa passa tider. Kan också köra hur länge/kort jag vill just det tillfället. Jag gillar också pass som bodypump, step/styrka, bodybalance, pilates mm men då ska det plötsligt gå på tider som passar mig 😉
  Har försökt mig på hemmaträning, men det är inte min grej.
  Ha en skön helg Kram J

 2. Hej! Låter som en bra träningsform o vilken häftig miljö 🙂 Kommer du äta på nåt annorlunda sätt också eller blir det fokus träning? Lite nyfiken då jag går i förändringstankar….

 3. Kör gärna powerwalk vid havet 1 timme sen kombinerar jag det med 30 min på gymet, gärna spinning cardio men också styrketräning 4 pass minst i veckan….hoppas du får det bra på ditt gym ha en fin dag kram

 4. Det är synd att jag bor så långt bort från er. Annars så hade jag hängt på! Detta skulle jag behöva:) Det ser super fräscht ut.

  Kram Carola

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *