Sveriges Bästa Spa Hooks Herrgård

Hooks Herrgård har ett helt fantastiskt spa som har allt, underbar utsikt över Hokasjön, många valmöjligheter som  flera bastur och bad att njuta av,många ytor att vila och vara på,  ångbastu, sanarium, torrbastu, en 20 meter lång pool liksom kall pool, hydromassagepool och varm källa ute plus kneippbad (grund pool där man växelvis vadar med benen genom varmt och kallt vatten) och även kan doppa hela sig i iskallt vatten vilket killarna förstås gjorde….jag nöjde mig med att kyla benen! Dessutom finns olika duschupplevelser med allt från fall till mist och temperaturer som växlar, var också mycket populärt.

IMG_5931

Två varma källor utomhus med sjöutsikt förstås

IMG_5922

Och även varm källa inomhus, oändligt med valmöjligheter vilket gör spa´t till ett av dom bästa i Sverige.

IMG_5932

Killarna var inbokade på massage och gav massagen högsta betyg, den bästa dom fått (och dom har dom testat flera olika ställen), massagen var bra anpassad för barn tyckte dom och den tog slut alldeles för fort!

Jag bokade också in mig på en behandling eller snarare flera…. det unika med Hooks Herrgård är att man bokar sin tid istället för behandling och jag hade bokat in mig på 90 minuter.(önskar att jag hade bokat ännu mera tid, så lyxigt)

IMG_5943

Medan min terapeut Johanna gjorde en konsultation med mig fick jag sitta i ett ljuvligt fotbad

Vi kom fram till att min kropp skulle förberedas för våren med en lugnande och krämig kroppsscrub nämligen Brightening Body Scrub från Kerstin Florian som även har en återfuktande effekt, därefter fick jag lägga mig i den omtalade horisontalduschen.

IMG_5944

I VIP rummet fick jag denna helt underbara behandling, där även Horisontalduschen finns.

Horisontal dusch betyder att man  intar horiontellt läge när man duschar, alltså att man ligger istället för står. Sex munstycken, water bars, sprutar  ut ett mjukt regn över kroppen från nacken ner till fötterna. Temperatur och vattenmängd varierar beroende på valt program, och det finns tre program på manöverpanelen: balancing, energizing och avslappning. Varje program varar cirka 5-6 minuter.

IMG_5946

En häftig upplevelse och jag var glatt överaskad för jag trodde inte att det skulle vara så härligt.

Instagram media by dianasdrommar - #hooksherrgard @hooksherrgard #spa #relax #lyx #horisantaldusch helt amazing #behandling #treatment mer på bloggen inom kort #dianasdrömmar.se

Efter duschen väntade den bästa massage jag hittills har fått i mitt liv av massageterapeuten Johanna.

Hon använde sig av Kerstin Florians Fussbalm på nacke och axlar och det var som balsam för min onda nacke.

IMG_5945

IMG_5918

IMG_5924

IMG_5950

Hooks Herrgård och Spa är ett ställe jag definitivt vill tillbaka till, jag kände mig inte färdig när jag åkte därifrån och har ni inte varit här rekommenderar jag absolut ett besök, som rehab för både kropp och själ.

kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

14 Comments

  1. Senast jag var där var på bröllop för 3 år sedan och då var inte det nya spat på plats så jag måste verkligen dit igen 🙂 kram

  2. Åhhh va det både såg underbart ut o avkopplande, kollade in deras hemsida.. Nån gång i livet ska jag försöka unna mig ett spa dygn, hade egentligen vart läge nu då vi kantat´s av sorg både min svärfar o mamma har lämnat oss… men ekonomin tillåter inte just nu…men en drömupplevlese

  3. Så härligt det låter och ser ut. Kul att killarna också njöt! Och vilken härlig utsikt sedan. Dit skulle jag gärna åka. Kram annika

  4. Ser alldeles underbart ut! Fina killar du har.
    Kanske dit jag och mannen ska bege oss när vi firar 25-årig bröllopsdag i sommar 🙂
    Kram
    Ingela

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *