Mycket matlagning blir det på sommaren med hungriga killar, det är en favorit som är superenkel att göra och vansinnigt god.
UGNSOMELETT MED SPENAT OCH FETAOST
1 klick smör
1/2 röd lök
400 g fryst spenat, tinad
8 ägg
2 dl mjölk
100 g fetaost
Salt, peppar
1 näve halverade körsbärstomater
1 dl Västerbotten ost riven
Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp smöret i en traktörpanna som tål ugnsvärme. Finhacka löken och fräs den mjuk i smöret. Blanda ner spenaten. Vispa ihop ägg, mjölk, smulad fetaost och kryddor. Häll det i pannan och stek tills smeten sätter sig i kanterna.. Fördela då tomaterna, med snittytan uppåt, i pannan och strö över osten. Sätt pannan i ugnen och grädda ca 20 minuter tills smeten stannat helt. Låt sedan omeletten stå och sätta sig i 5-10 minuter så blir den lättare att skära upp.
Kram Diana
Vi brukar göra en liknande och jag kan intyga att det är mycket gott!
Kram
Gott! Kram
Mums så gott.
Kram Mamma C
Äääälskar omelett, brukar köra ost och tomt. Och vad LCHF-bra det är med. Ägg är en vitaminbomb!! : )
Så gottit ♡ …
/Solig Kram!
Mums 🙂
Så gott så!