Lördag och lite mer tid för att laga mat, då tycker jag att ni ska göra denna goda kyckling med kantareller.
Visste ni att av all kyckling som föds upp i Sverige idag är bara 0.2 % uppfödda ekologiskt? REKO har kommit ut med en ekologisk och kravmärkt kyckling! Jag testat just en sån med ett recept signerat av kocken Paul Svensson. Mums säger jag –
Så gör du:
- 600 g kantareller
- 1 Reko ekologisk och KRAV-märkt kyckling, ca 1,9 kg
- 8 dl grädde
- 4 dl mjölk
- 2 schalottenlök, finhackad
- 6 msk olivolja
- 1-2 citroner
- matolja till stekning
- maizena för redning
- salt & svartpeppar
. Putsa kycklingen och bind upp låren, salta och peppra kycklingen runt om. Stek kycklingen hel i en stekpanna med lite matolja. Lägg i lergrytan. Putsa 200g kantareller och stek stek hastigt med lite finhackad lök. Fördela runt kycklingen. Slå grädden över kycklingen och baka i ugn på 185°C tills kycklingen är 70°C vid lårbenet eller ca 1 1/2 timme. Ta ut lergrytan och häll av kantarellsåsen i en kastrull. Späd med mjölk och red med maizenan. Smaka av med citronjuice, salt och peppar (jag hade även i 2 msk soya). . Skär/klipp upp kycklingen i bitar och servera med kantarellsås och den potatis eller ris.
Brukar ni köpa eko kyckling?
Kram Diana
Mums, vad gott brukar köpa eco kyckling om det finns kram
Mums vad gott 🙂
Mums, vad gott Reko kycklng ska testas kram
Tack för tipset, mums vad gott kram Mia
Men så gott, jag som älskar kyckling. Kram Anette
Ser ljuvligt ut! Maken protesterar dock och menar att han snart har både fjädrar och dun…..Kramen Mia
http://happyvardag.se/2015/10/24/men-karlek-av-kristall/
Mmmm……låter jättegott, och tack för receptet. Detta ska provas.
Kramkram