Ekologisk Reko Kyckling Med Kantareller

Lördag och lite mer tid för att laga mat, då tycker jag att ni ska göra denna goda kyckling med kantareller.

Visste ni att av all kyckling som föds upp i Sverige idag är bara 0.2 % uppfödda ekologiskt?  REKO  har kommit ut med en ekologisk och kravmärkt kyckling! Jag testat just en sån med ett recept signerat av kocken Paul Svensson. Mums säger jag –

Instagram media by dianasdrommar - Helgen blir det #reko #rekokyckling med kantareller och rå ärtsallad #cervera

Så gör du:

  • 600 g kantareller
  • 1 Reko ekologisk och KRAV-märkt kyckling, ca 1,9 kg
  • 8 dl grädde
  • 4 dl mjölk
  • 2 schalottenlök, finhackad
  • 6 msk olivolja
  • 1-2 citroner
  • matolja till stekning
  • maizena för redning
  • salt & svartpeppar

reko kyckling

. Putsa kycklingen och bind upp låren, salta och peppra kycklingen runt om. Stek kycklingen hel i en stekpanna med lite matolja. Lägg i lergrytan. Putsa 200g kantareller och stek stek hastigt med lite finhackad lök. Fördela runt kycklingen. Slå grädden över kycklingen och baka i ugn på 185°C tills kycklingen är 70°C vid lårbenet eller ca 1 1/2 timme. Ta ut lergrytan och häll av kantarellsåsen i en kastrull. Späd med mjölk  och red med maizenan. Smaka av med citronjuice, salt och peppar (jag hade även i 2 msk soya). . Skär/klipp upp kycklingen i bitar och servera med kantarellsås och den potatis eller ris.

Brukar ni köpa eko kyckling?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

7 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *