Surdegsbröd Med Kronjäst

Finns det något bättre än nybakat bröd på morgonen?

Kronjäst lanserar ny färdig surdeg som du köper färdig och snabbt kan baka ihop ett äkta surdegsbröd.   Tack vare en smart ventil på förpackningen är surdegen nu lika aktiv som den aktivaste surdeg du startar själv.

IMG_8240

Bara några få ingredienser behövs och snabbt går det också.

KronJäst finns både  som råg- och fullkornsvetesurdeg –

IMG_8242

Såhär gör du:

Ingredienser

  • ¼ pkt (12,5g) KronJäst för matbröd
  • 1 burk (150g) Kromjäst Surdeg valfri sort
  • 6 dl (600g) Vatten
  • 15 dl Vetemjöl special
  • 2 msk Honung
  • 1 msk (20g) Havssalt

Tillagning

  1. Lös upp jästen i vattnet (ca 20°C), slå sedan över resterande ingredienser utom salt. Kör på låg växel i 10 minuter tillsätt saltet och kör ytterligare 4 minuter. Dubbla tiden om du knådar för hand. Degen ska vara mycket elastisk.
  2. Låt degen vila i en låda eller lätt oljad skål i 90 minuter, stöt samman degen genom att vika in varje kant mot mitten som ett treslag på mjölat bakbord. Lägg skarven nedåt i lådan, låt vila ytterligare 90 minuter och upprepa stötningen.
  3. Dela degen i 3 delar, (knåda degen lätt så att du får

    så att du får upp en spänning i degen och så att skarven/verket hamnar under brödet). Ställ bröden att jäsa på mjölad duk eller i en jäskorg i ca 60 minuter i rumstemperatur.

    1. Sätt ugnen på 250°C och sätt in en baksten eller plåt.
    2. Mjöla och snitta bröden om du vill, eller lägg verket uppåt i ca 5 minuter. Skjutsa in bröden på den varma bakplåten/ stenen. Spruta in lite vatten med hjälp av en blomspruta- sänk ugnen till 220°C. Lufta bröden någon gång under baktiden.
    3. Brödens innertemp när de är klara ska vara 98°C, ca 25- 30 minuter.
    4. Gillar ni surdegsbröd?

    Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

7 Comments

  1. Hallå Diana! Tänkte på dig häromdan, jag tog en PW förbi ett visst SPA där jag sett att du befann dig på just precis då! Helt underbart där eller hur? Jag har en kväll bokad där i november!

    Ha en underbar helg! Kram Jenny

  2. Mums för surdegsbröd….synd att jag aldrig bakar själv, hihi….men äter , gör jag ;)….trevlig helg!
    Bia

  3. Jag älskar hembakat bröd, men det ska helst vara enkelt 🙂
    Detta verkar inte så invecklat, det ska provas, tack för receptet.
    Stor kram
    Jessica

Lämna ett svar till mittgodastefinaste Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *