Vinterresor till solen

Solen har ju den ohyfsade vanan att försvinna under vintern här uppe i norr, men det går faktiskt att lura den. Om inte solen vill komma till Sverige får väl vi åka till solen. Solresor med andra ord. Men varför nöja sig med bara sol? Många av de platser som har mycket sol och fina stränder har betydligt mer än så att erbjuda, som till exempel Bali och Dominikanska Republiken.

Bali i Indonesien

bali

Det finns många skäl att resa till Bali, inte minst för den som vill undvika regn och rusk. Till skillnad från många andra platser i sydöstra Asien så har Bali gott om soltimmar, även under regnperioden. Bali har ett stabilt väder, och den som vill ha sol och bad i stället för snö och kyla kommer knappast att bli besviken. Ändå tvekar många, på grund av terrorattackerna 2002 och 2005. Men saker och ting har faktiskt förändrats och risken för terrorattacker borde inte få någon att tveka att besöka denna fantastiska ö. Givetvis ska man läsa på innan, och se hur hotbilden ser ut, men Bali kan knappast längre klassas som ett högriskområde för turister.
Bali har nämligen mycket mer att ge en besökare än ”bara” sol, surf, party och bad. Staden Ubud till exempel, ett konstnärsmecka där kultur, andlighet och det genuina Bali ständigt är närvarande – trots alla turister. Vill du uppleva genuint balinesiska ceremonier och ritualer så kommer du att hitta dem i överflöd i Ubud. Via Ubud blir det också lätt att utforska Balis inland, med sin fantastiskt vackra och storslagna natur. Den som väljer att söka sig bortom stränderna och festandet kommer att upptäcka att Bali är så mycket mer. Vill du prova på Yogakurser eller traditionellt dansande så kan du göra det.
Sist men inte minst så är det mesta ganska så billigt – du kommer att få mycket semester för pengarna om du väljer att resa till Bali i vinter! Flyg till Bali hittar du på resesajten Flygresor.se. På plats så är det mesta rätt så billigt. Kom bara ihåg att anpassa dig till öns tempo. Ofta finns det en del ritualer eller ceremonier som ska genomföras innan du får betala för det du vill ha, och det går inte att skynda på. Hasta manana.

Punta Cana i Dominikanska Republiken

resa

Från ena änden av världen till den andra – Dominikanska Republiken i Västindien, närmare bestämt Punta Cana längst österut i landet. Precis som på Bali så hittar du sol, bad och festande här, men det finns så mycket mer att upptäcka. Den som längtar bort lite i vinter och vill fly mörkret och kylan kommer inte att bli besviken, men om du bara skrapar lite under ytan så finns det mer än bara fest och stränder i Punta Cana. Det gäller inte minst maten. Tycker du om fisk och skaldjur så kommer du inte att bli besviken (tycker du inte om havets läckerheter så behöver du inte oroa dig; du kommer inte att behöva svälta). Flygresa till Punta Cana hittar man billigt hos Flygresor.se. De har nya priser varje dag!
Punta Cana har det som du förväntar dig av en västindisk turistort. Lyxiga hotell och butiker som mest är till för turisterna, men det är genom att ta sig bort från dessa som man kan få uppleva det genuint dominikanska. Stora delar av Dominikanska Republiken är täckt av regnskog, med sockerrörsodlingar, kaffeplantager och små spännande byar lite varstans. Att utforska ön är riktigt spännande, och en sak som kommer att slå besökaren är att dans och musik alltid är närvarande. Ungefär som på Bali, men dansen i Dominikanska Republiken har en helt annan karaktär. Merengue och bachata är två inhemska musik- och dansstilar och det kommer inte att gå att undvika dem. Varför man nu skulle vilja göra det…

Jag längtar galet mycket efter värme och sol just nu, har ni varit i dessa länder?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

5 Comments

  1. Hej! Jag och min familj reste till Punta Cana i DR i våras. En så kallad all-inclusive. Vi var där i 6 dagar och jag måste säga att det var underbart. Den bästa sol semestern som jag varit på. Fina, rena stränder, fräscht hotell, många restauranger, fria drinkar. Allt var topp! Rekommenderar! Stället som vi bodde på hette Malia Tropicale.

  2. Nej, det har jag inte. Syster min som rest över hela världen har dock varit på Java och Bali och var mycket nöjd. Nästa resa för vår del blir nog till storstad eftersom vi var i Förenade Arabemiraten senast…

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *