Idag är det våffeldagen så här startar vi långfredagen med en riktig härlig frukost/brunch med våfflor förstås.
GODASTE VÅFFLORNA
75 gram smör
2 dl mjölk
2 dl mineralvatten hemligheten bakom den perfekta krispiga våfflan
4 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 msk strösocker eller vaniljsocker
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i matfett och mineralvatten. Sedan är det bara att sätta igång och grädda våfflor.
TILLBEHÖR:
Vispad Kardemummagrädde:
2 dl creme fraiche
1/2 tsk stött kardemumma
1/2 dl florsocker
Rårörda jordgubbar:
jordgubbar ca 2 dl
1 dl florsocker
Blir det våfflor för er idag?
Kram Diana
Mums vad gott! Glad påsk!!! Kramar
Tyvärr inte för jag har inget våffeljärn! Har tänkt köpa i alla år men inte kommit till skott…
Kram
Det har jag inte tänkt på hi hi men önskar dig o de dina EN GLAD PÅSK KRAM
Glad påsk, mums vad gott kram
Mums, tack för receptet kram
Oh ja, här serverades det våfflor. Men så mäktigt det är, jag blir proppmätt på två. Kram J