Vi har hela trädgården full med hallon som måste ta tillvaras på, godast förstås att äta som dom är men en Hallonkladdkaka med vit choklad är inte heller dumt.
HALLONKLADDKAKA MED VIT CHOKLAD
Det här behöver du:
200 gram smör
250 gram vit choklad
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl hallon
Rör ner resten av ingredienserna och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form . Fördela ut hallonen över smeten och tryck ner dem lite försiktigt. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 4-5 timmar i kylskåp eller gärna över natten. Hallon grädden gör du så att du mosar bären i en skål, vispar grädden fluffig i en annan och rör ihop med florsocker.
Färdig att avnjuta, helst skulle jag vilja ha hela för mig själv…
Kram Diana
Lyxigt att ha egna hallon och vilken god kladdkaka.
Kram!
Hallon är gott 🙂 bakar sällan hemma nu när barnen inte bor hemma …kram å fin dag
Har inte tagit tillvara våra hallon i år. Utan bara gott och plockat lite när man ska ha. Den där kakan såg jättegod ut.
Kram Mamma C
Åh vad lyxigt att ha det hemma i trädgården, älskar hallon!
Receptet lät riktigt gott, måste testas!
Kram
åh va gott ! Det var evigheter sedan jag bakade något senast !
Här är det trädgården och ”nyinredning” av huset som gäller för hela slanten just nu 🙂
Kram
Men jösses vad gott det där såg ut! Inte precis vad jag behövde se just nu, men strax väntar frukost och jag får i alla fall en hallonyoghurt. Alltid något… 😉
Hallon och choklad är alltid en säker kombination!
Kram
Men Mums vad gott. Kram Anette