Hallonkladdkaka Med Vit Choklad

Vi har hela trädgården full med hallon som måste ta tillvaras på, godast förstås att äta som dom är men en Hallonkladdkaka med vit choklad är inte heller dumt.

HALLONKLADDKAKA MED VIT  CHOKLAD

Det här behöver du: 
200 gram smör
250 gram vit choklad
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl hallon

Blåbärsgrädde: 
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 1/2 dl hallon
Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.

Rör ner resten av ingredienserna och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form . Fördela ut hallonen över smeten och tryck ner dem lite försiktigt. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 25  minuter.  Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 4-5 timmar i kylskåp eller gärna över natten. Hallon grädden gör du så att du mosar bären i en skål, vispar grädden fluffig i en annan och rör ihop med florsocker.

Färdig att avnjuta, helst skulle jag vilja ha hela för mig själv…

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

8 Comments

  1. Hallon är gott 🙂 bakar sällan hemma nu när barnen inte bor hemma …kram å fin dag

  2. Har inte tagit tillvara våra hallon i år. Utan bara gott och plockat lite när man ska ha. Den där kakan såg jättegod ut.
    Kram Mamma C

  3. åh va gott ! Det var evigheter sedan jag bakade något senast !
    Här är det trädgården och ”nyinredning” av huset som gäller för hela slanten just nu 🙂
    Kram

  4. Men jösses vad gott det där såg ut! Inte precis vad jag behövde se just nu, men strax väntar frukost och jag får i alla fall en hallonyoghurt. Alltid något… 😉

Lämna ett svar till Kristin/onlyfemale.se Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *