Chokladbollstårta

Det finns 2 saker som jag och killarna älskar….salt lakrits och chokladbollar, killarna är mer eller mindre uppväxta på detta dom fick det när dom låg i magen mer eller mindre varje dag och jodå jag såg ut som en chokladboll när jag var gravid…..

Så gissa om Chokladbollstårtan från Fredriks Fika tog slut i ett nafs och jag ska erkänna, jag hjälpte till ganska bra.

På begäran här kommer receptet och jag har gjort om det lite grann och la till nutella som jag älskar och florsocker istället för vanligt socker.

chokladbollstarta

CHOKLADBOLLSTÅRTA

Ingredienser

1 msk vaniljsocker
400 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 dl Nutella
1 dl kakao
13 dl havregryn
0,5 dl starkt kaffe

Dekoration
Pärlsocker eller cocos Jordgubbar eller andra bär och mini chokladbollar

Gör så här:
1. Klä en springform på 22-24 cm i diameter med bakplåtspapper.
2. Rör ihop det rumsvarma smöret med florsocker och vaniljsocker
3. Tillsätt nutella och kakao och rör tills det är blandat. Tillsätt sedan havregrynen och kaffet.
4. Tryck ut degen i formen. Ställ i kylen 3-4 timmar så att den är riktigt kall om du inte kan vänta så länge funkar det med frysen i ca 30 min….det gjorde jag.Rulla även chokladbollar till att garnera med
5. Ta ut kakan ur formen och dekorera med pärlsocker runtom.Dekorera med chokladbollarna och jordgubbar eller andra bär.

fredriks-fika

Gillar ni chokladbollar?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

14 Comments

  1. Här är en lite tvärtemot. Jag äter aldrig chokladbollar! Inte ens hemmagjorda. Jag äter ytterst sällan choklad överhuvudtaget – möjligtvis kladdkaka 😉 Mår nästan lite illa när jag t o m tänker på choklad, så är väl en rätt konstig typ, haha. Men kolasås och sånt gillar jag skarpt! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *