Kanelbullens Dag Godaste Kanelbullarna

Visste ni att det är kanelbullens dag idag?

Det måste förstås firas med nybakade kanelbullar.

Här kommer mitt favoritrecept på kanelbullar med kesella och sirap i som blir dom riktigt saftiga.

kanelbullens-dag-kanelbullar

GODASTE KANELBULLARNA

50 g jäst för söta degar

200 g smör

2,5 dl mjölk

250 g kesella

2 krm salt

1 dl ljus sirap

2 tsk malen kardemumma

14 dl vetemjöl

Fyllning:

Smör

Kanel och Socker

GÖR SÅ HÄR:

Smält smöret och häll i mjölken och låt svalna till 37grader.
Smula ner jästen och rör om tills den löst sig med degvätskan. Tillsätt Kesellan.

Blanda de övriga ingredienserna och tillsätt degvätskan.

Arbeta till en smidig deg.

Låt jäsa under bakduk i 30minuter.

Dela degen i två och kavala ut. Blanda smör, kanel och socker och bred ut på degen.  Rulla ihop och skär i ca 1,5-2cm tjocka skivor.  Lägg i bullformar. Låt jäsa ytterligare i 30minuter.

Vispa upp ett ägg och pensla bullarna. Strö på pärlsocker .

Grädda i ugn 225grader  ca 10-13 minuter tills dom blir gyllenbruna.

Blir det kanelbulle för er idag?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

5 Comments

  1. Denna kanelbulledag blev det köpebullar hemma hos oss, jag hade inte bakat…. men när jag bakar så har jag inte provat med kesella i. Jag tar alltid kesella i lussebullar och det blir ju så bra, får testa i bullar också nästa gång.
    Kram J

Lämna ett svar till Liniz Travel Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *