Visste ni att det är kanelbullens dag idag?
Det måste förstås firas med nybakade kanelbullar.
Här kommer mitt favoritrecept på kanelbullar med kesella och sirap i som blir dom riktigt saftiga.
GODASTE KANELBULLARNA
50 g jäst för söta degar
200 g smör
2,5 dl mjölk
250 g kesella
2 krm salt
1 dl ljus sirap
2 tsk malen kardemumma
14 dl vetemjöl
Fyllning:
Smör
Kanel och Socker
GÖR SÅ HÄR:
Smält smöret och häll i mjölken och låt svalna till 37grader.
Smula ner jästen och rör om tills den löst sig med degvätskan. Tillsätt Kesellan.
Blanda de övriga ingredienserna och tillsätt degvätskan.
Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk i 30minuter.
Dela degen i två och kavala ut. Blanda smör, kanel och socker och bred ut på degen. Rulla ihop och skär i ca 1,5-2cm tjocka skivor. Lägg i bullformar. Låt jäsa ytterligare i 30minuter.
Vispa upp ett ägg och pensla bullarna. Strö på pärlsocker .
Grädda i ugn 225grader ca 10-13 minuter tills dom blir gyllenbruna.
Blir det kanelbulle för er idag?
Kram Diana
Mums borde baka idag…. Kram
Kanelbullar är så goda och tack för ditt recept. Kram!
Missade det där helt idag. Tyvärr!
Kram Mia
http://happyvardag.se/2016/10/04/skolcool-att-koppla-skolteman-till-livet-utanfor-skolans-varld/
Mums vad gott kram
Denna kanelbulledag blev det köpebullar hemma hos oss, jag hade inte bakat…. men när jag bakar så har jag inte provat med kesella i. Jag tar alltid kesella i lussebullar och det blir ju så bra, får testa i bullar också nästa gång.
Kram J