Godaste kladdkakan med Oboy Och Vit Choklad

I veckan satte chokladsuget in ordentligt, kladdkaka ,kladdkaka sa hjärnan med kakaon var slut så det fick bli en ny variant som kan vara den godaste jag har ätit med oboy och vit choklad.

OBOY KLADDKAKA

2 ägg
2dl strösocker
1½ tsk vaniljsocker
1-1½ krm salt
8-10 msk O’boy
1½ dl mjöl
100 gram smält smör

vit choklad som du smular ner i smeten

Ugn: 175 grader
Tid: ca 10min
Kolla då & då med gaffel när kakan e klar. Detta gör
att det blir en knaprig yta & kladdigt inre.

Smält smöret  & blanda ner alla
ingredienser. Rör om med elvisp till jämn smet.
Smaka av!
Smör en form & häll i O’boy pulver. Skaka runt
så att det hamnar vid alla hörn & kanter.
Häll i smeten!
Sätt in i ugnen och passa kakan så den inte blir torr.

Låt den svalna när den är klar 🙂
Servera med grädde, bär eller glass.

Ha en härlig söndag, här blir det fotbolls cup i regnet….

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

12 Comments

  1. Men himmel sååå gott! :O
    Måste baka trots att jag har bestämt mig för att dra in på sötsaker nu:=)

    KrAmIs
    Adela

  2. Förr sa man alltid att O’boy drog åt sig av vätskan och gjorde kakan torr men tydligen inte. Bra med en reservplan när kakaon är slut!

    Kram

Lämna ett svar till Katarina Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *