I veckan satte chokladsuget in ordentligt, kladdkaka ,kladdkaka sa hjärnan med kakaon var slut så det fick bli en ny variant som kan vara den godaste jag har ätit med oboy och vit choklad.
OBOY KLADDKAKA
2 ägg
2dl strösocker
1½ tsk vaniljsocker
1-1½ krm salt
8-10 msk O’boy
1½ dl mjöl
100 gram smält smör
vit choklad som du smular ner i smeten
Ugn: 175 grader
Tid: ca 10min
Kolla då & då med gaffel när kakan e klar. Detta gör
att det blir en knaprig yta & kladdigt inre.
Smält smöret & blanda ner alla
ingredienser. Rör om med elvisp till jämn smet.
Smaka av!
Smör en form & häll i O’boy pulver. Skaka runt
så att det hamnar vid alla hörn & kanter.
Häll i smeten!
Sätt in i ugnen och passa kakan så den inte blir torr.
Låt den svalna när den är klar 🙂
Servera med grädde, bär eller glass.
Ha en härlig söndag, här blir det fotbolls cup i regnet….
Kram Diana
Kladdkaka som ä så gott. Jag har aldrig testat med O’boy. Kram
Mums det lät så gott 🙂 Puss
Vi åt kanelbulle kladdkaka igår så gott 🙂
Mums 🙂
Det lät så gott. Kram.
Tack för receptet.
Kram Mamma C
Mums gott det ser ut 🙂 kram å fin söndag
Mmm, lät smarrigt!! Älskar ju kladdkaka 🙂
Men åååå så gott. Kram Anette
Hahahaha, du är ju bara för underbar. Kajsa Varg, släng dig i väggen liksom. Kram Mia
http://happyvardag.se/2016/10/09/jakten-pa-perfektion-2/
Men himmel sååå gott! :O
Måste baka trots att jag har bestämt mig för att dra in på sötsaker nu:=)
KrAmIs
Adela
Förr sa man alltid att O’boy drog åt sig av vätskan och gjorde kakan torr men tydligen inte. Bra med en reservplan när kakaon är slut!
Kram