Kyckling är en riktig favorit här hemma och kan varieras i det oändliga.
Kronfågel har kommit ut med en nyhet som jag gillar –små och fina fileèr,
finputsade innerfileèr som är den finaste och möraste delen på kycklingen.
Perfekta när du har bråttom, färdiga att tillaga direkt.
KYCKLINGGRYTA MED PAPRIKA OCH CURRY
olja
1/2 finhackad lök
500 gram kycklingfile
1 1/2 – 2 msk rödcurry
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
1/2 gul paprika
minimajs / bambuskott ( mängd efter smak och tycke)
1 burk kokosmjölk ( 400 ml)
2 st citrongräs
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken mjuk. Lägg ner kycklingen och rör om så att den får fin färg. Vänd ner rödcurryn och fräs runt. Vänd ner de strimlade grönsakerna & häll över kokosmjölken. Under tiden så kan du ta fram citrongräset. Ta bort det yttersta skalet av gräset, använd den nedersta delen av gräset, den tjocka. Krossa den lite lätt med knivskaftet och finhacka ner den och lägg ner i grytan.
låt sjuda upp i 5 minuter och servera sedan med ris.
Har ni nån favorit kyckling rätt?
Kram Diana
jag älskar kyckling äter ju inget annat kött nästan. Att fylla med fetaost och rulla in i bacon går med kalkonbacon och så in i ugnen efter att man brynt dem lite är gott.Härligt recept. jag ska ha lunchgäster på lördag så detta var ett bra tips i rättan tid. Kraaaam pia
Äter mycket kyckling och det finns ju oändligt många bra recept. Så tack för detta.
Kram mamma c
Kyckling är verkligen en favorit hos mig och tillagas på många olika vis. Till helgen ska filéer paneras i parmesanost och stekas… Mums 😀
Kram
Mums vad gott! Ses ikväll puss
Älskar kyckling! Köper ofta frysta innerfiléer, men fryst kyckling är så trist. Har inte sett dessa du rekommenderar. Ska kolla när jag handlar imon.
Kram Mia
http://happyvardag.se/2017/02/09/tajmad-tajming/
Gott med kyckling, perfekt med små kycklingbitar när man har bråttom.
Kram J
Åååå,spå gott de där lät.. Ha en trevlig resa!=)