Nutella Cheesecake

Min födelsedagstårta närmar sig med stormsteg så i helgen testade jag att baka något av det godaste jag har bakat…Nutella Cheesecake, OMG.

Tänk dig krämig Nutellai kombination med  frasig digestivebottnen .

NUTELLA CHEESECAKE

Garnering: Rostade nötter
100g hasselnötter

Botten
400 g digestivekex

150 g smör, rumsvarmt 

Nutellafyllning
300 g färskost, t ex Philadelphia

2 msk florsocker
400 g Nutella, rumsvarm  

GÖR SÅ HÄR

1. Rostade nötter: Sätt ugnen på 180 grader. Hacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt. Rosta dem mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem kallna på plåten.

2. Krossa digestivekexen och tillsätt smöret i bitar. Smula ihop allt ordentligt med händerna.

3. Tryck ut den smuliga massan i en form med löstagbar kant, 22–23 cm. Ställ den i kylen en stund.

4. Nutellafyllning: Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet och bred ut den på bottnen.

5. Strö nötterna över Nutellafyllningen. Låt kakan stå i kylen i 1–2 timmar före servering. Servera gärna kakan med vispad grädde.

Ha en härlig måndag!

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

4 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *