Min födelsedagstårta närmar sig med stormsteg så i helgen testade jag att baka något av det godaste jag har bakat…Nutella Cheesecake, OMG.
Tänk dig krämig Nutellai kombination med frasig digestivebottnen .
NUTELLA CHEESECAKE
Garnering: Rostade nötter
100g hasselnötter
Botten
400 g digestivekex
150 g smör, rumsvarmt
Nutellafyllning
300 g färskost, t ex Philadelphia
2 msk florsocker
400 g Nutella, rumsvarm
GÖR SÅ HÄR
1. Rostade nötter: Sätt ugnen på 180 grader. Hacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt. Rosta dem mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem kallna på plåten.
2. Krossa digestivekexen och tillsätt smöret i bitar. Smula ihop allt ordentligt med händerna.
3. Tryck ut den smuliga massan i en form med löstagbar kant, 22–23 cm. Ställ den i kylen en stund.
4. Nutellafyllning: Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet och bred ut den på bottnen.
5. Strö nötterna över Nutellafyllningen. Låt kakan stå i kylen i 1–2 timmar före servering. Servera gärna kakan med vispad grädde.
Ha en härlig måndag!
Kram Diana
Mmm…så gott det låter!
Kram
Wao så gott det låter ! Måste testas. Kram Åse
Oj oj oj oj oj…..verkar farligt gott tycker jag. Inte bra för min mage dock så jag får hoppa. Kram Mia
http://happyvardag.se/2017/03/27/helgens-bildkavalkad/
Mums vad gott kram