Snart helg och kanske lite tid över för bak?
Kladdkaka går alltid hem här hemma och detta är ett av mina favorit recept.
KLADDKAKA
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk
( eller kondenserad sötad mjölk som kokat i tre timmar )
Koka den kondenserade mjölken.Efter att den kokat i tre timmar kyler du ner burken.
Nu kan du börja med kladdkakan : Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet.
Den söta formen hittar ni här
Kram Diana
Håller med att kladdkaka går alltid hem.
Kram mamma c
Mums kram
Åh, vad gott det låter med karamelliserad mjölk i. Kram!
Mums blir nog en kladdkaka i helgen som tårta t Ludwigs lilla kalas;) kram
Tack för att du delade med dig. Detta skulle jag gärna testa 😀
Kram
Så gotti & vilken vacker form ❤️ ….
Jag har en burk karamelliserad mjölk som jag inte vet vad jag ska göra med….tack för tipset. Och kakan bakas såklart i min fina hjärteform 😉
Kram J
Åååå,men herre de där lät smarrigt!!! Måste testa… Kram