När Kronfågel bjuder in till sin årliga höstlunch då ser man till att vara hungrig för att få plats med alla godsaker som erbjuds.
Häromdagen var jag där och smakade på alla spännande nyheter, vad sägs om kycklingköttbullar som produceras av Kronfågels svenska gårdskyckling och tillagas i Sverige. Kötthalten är 70% och du hittar dom i affärens kyldisk .
Kronfågel har gjort en undersökning och kommit fram till att var tredje måltid lagas av en man men när det kommer till kycklingrätter är det än så länge mest kvinnor . Men det vill Kronfågel ändra på och släpper nyheten KycklingSteak som ska tilltala männen, men den tilltalade även mig, mums säger jag.
KycklingSteaken är stor, saftig, stektålig och smakrik urbenad kycklingklubba. Den passar utmärkt att både steka och grilla, misstänker att männen kommer att älska att lägga den på grillen.
Höstens tredje nyhet är att Kronfågel lanserar fryst ekologisk Bosarpkyckling ,vi fick äta en Bosarpsfärsbiff som var gjord av Bosarp ekologisk kycklingfärs .
Vid spisen var som vanligt Magnus Albrektsson, skulle önska att han befann sig i mitt kök varje dag för han är magisk vid spisen.
Dagens Meny:
Meny: Friterade citron- och vitlöksmarinerade Bosarps vingar med rökt paprikadipp
Anchochilidoftande KycklingSteak med sockerärtscoleslaw, och tomatsalsa
Köttbullar med asiatisk sobanudelsallad, shirachamajjo, broccoli och shiitakesvamp
Smörrebröd med Bosarpsfärsbiff med gräddkokta kantarelller och picklad rödlök
Mörk chokladcréme med salt karamellglass och karamelliserade nötter.
Alla recept hittar ni här.
Vi äter kyckling minst 2ggr i veckan, hur ofta äter ni kyckling?
Kram Diana
åh va mycket gott !!
När jag jobbade på krogen för många år sedan fick vi kyckling ( eller lax ) så gott som varje dag till personalmat vilket resulterade i att jag var sååå LESS på det !
Nu har jag dock fått tillbaka suget efter framför allt kyckling, och vi testade en ny kycklingfavorit tidigare i veckan.
tacos på kycklingfärs !
Sååååå gott !!
Kram
Ja, här hemma blir det många dagar i veckan som kyckling serveras.
Ha en fin helg.
Kram Mamma C
Mums så gott! Synd jag missade! kramar
Minst en gång i veckan och i dag är det dags. Blir ädelostfyllda filéer som lindas med bacon. Husse är dock inte så förtjust i kyckling utan tycker det är lite smaklöst. Tror att kyckling uppskattas mer av kvinnor!
Kram
Kyckling är alltid gott. Kram
Intressant detta med kvinnor och män! Hos oss är det alltid Peter som lagar mat. Vi äter fisk ca fem dagar i veckan. De andra dagarna kan det bli kyckling, kalkon, kassler, lamm, vegetariskt eller kanske något annat. Jag gillar kycklingvingar och kycklinglår eller smakrika rätter med kyckling, typ asiatiskt eller wraps eller nåt.
Superfint blogginlägg. Kul att läsa. Synd att jag blev sjuk och inte kunde vara med. =)