Imorgon är det kanelbullens dag så jag passade på att ladda upp frysen med nybakta bullar så att vi är redo…en och annan slank förstås ner…
Det här är mitt bästa recept på kanelbullar, det blev även Nutellabullar som är så gott.
NUTELLA BULLAR / KANELBULLAR
ca 30 bullar, 1h 20 min
Ingredienser
50 g jäst
150 g smör, smält
5 dl mjölk
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
ca 10-11 dl vetemjöl special
Fyllning
2-3 dl Nutella
ELLER:
100 g smör
1 dl strösocker eller florsocker
2 tsk kanel
Pensling
1 uppvispat ägg
pärlsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175-180 grader varmluft
1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan mjölken och temperera upp till 37 grader (fingervarmt).
2. Smula jästen i en bunke och häll vätskan över, lös upp jästen.
3. Tillsätt socker, salt, vaniljsocker och rör successivt i mjölet. Använd gärna degkrok och arbeta till en jämn smidig deg
5. Låt sedan degen jäsa med handduk över i ca 40 min.
6. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den .
7. Bred på ett lager nutella över hela degen eller kanel/socker fyllningen.
8. Vik degen dubbel och skär långa smala remsor (ca 30 st)
9. Ta varje remsa, tvinna den lite och nysta upp den som ett garnnystan.
10. Lägg alla nystan i bullformar och låt jäsa ytterligare 20 min.
11. Pensla med ägg och toppa med pärlsocker, sätt in i mitten av ugnen i 8-10 min tills bullarna är gyllene.
Vad gillar ni bäst för fyllning i bullarna?
Kram Diana
Jag tycker mycket om mandelmassa och kardemumma men i år hinner jag inte baka några…
Kram
Mums så gott, får väl bli en bulle till fikat i morgon.
Kram Mamma C
Mums vad gott 🙂 Kram
Låter gott. Blir dock inga bullar här. Glutenfria är inte goda. Kram.
Det är så gott med kanelbullar!
Smarrigt ! Jag tänkte att jag och Viggo skulle baka lite kanelbullar ikväll.
Det är så himla trist väder ute att att det känns som en ytterst lämplig dag för bullbak 🙂
Kram
Åh så gott! Minns inte NÄR jag bakade bullar sist? Men det var betydligt mer än 5 år sedan, för jag har inte gjort det i detta huset… 😉 Jag brukar använda kanel, smör och strösocker.
Har en förhoppning om att baka lite mer i sommar när vi är på Smögen, får se om det blir så? 😉
Kram/maria