Med hösten kommer baklusten fram, tända en brasa, göra en kopp te och något gott att mumsa på.
Killarna älskar kladdkaka och jag gillar kokos så jag testade kombon kladdkaka/kokos och det var en riktigt god kombo.
KLADDKAKA MED KOKOS
100 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
Toscatäcke:
50 g smör
3 dl riven kokos
1 dl strösocker
0,5 dl vit sirap
0,75 dl vispgrädde
Smält smöret och låt det svalna.Vispa samman kakans alla ingredienser till en kladdig smet.
Häll smeten i en form grädda i 200 graders värme i 15 minuter medan du gör toscasmeten.
Blanda alla ingredienser till toscatäcket i en kastrull och låt dem puttra på medelvärme i några minuter under omrörning. Ställ sedan kastrullen åt sidan tills kakan har gräddats i 15 minuter.
Ta ut kakformen ur ugnen och bred toscasmeten över kakan. Fortsätt att grädda i ytterligare 10 minuter tills toscatäcket är gyllengult.
kram Diana
Mums vad gott 🙂 måste testas! Du vet ju min mans förkärlek t choklad och kladdkaka! Jag brukar ha kokos i botten istället för ströbröd faktiskt kram
Hittade ett liknande recept igår på nätet och blev sugen. Nu norpar jag ditt recept istället. Ha en bra torsdag.
Kram Mamma C
Låter riktigt gott. Kram
Den har jag bakat flera gånger och den är minst sagt farligt god!
Kram