Kladdkaka Med Kokos

Med hösten kommer baklusten fram, tända en brasa, göra en kopp te och något gott att mumsa på.

Killarna älskar kladdkaka och jag gillar kokos så jag testade kombon kladdkaka/kokos och det var en riktigt god kombo.

KLADDKAKA MED KOKOS

100 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 msk kakao
1,5 dl vetemjöl

Toscatäcke:
50 g smör
3 dl riven kokos
1 dl strösocker
0,5 dl vit sirap
0,75 dl vispgrädde

Smält smöret och låt det svalna.Vispa samman kakans alla ingredienser till en kladdig smet.

Häll smeten i en form  grädda i 200 graders värme i 15 minuter medan du gör toscasmeten.

Blanda alla ingredienser till toscatäcket i en kastrull och låt dem puttra på medelvärme i några minuter under omrörning. Ställ sedan kastrullen åt sidan tills kakan har gräddats i 15 minuter.

Ta ut kakformen ur ugnen och bred toscasmeten över kakan. Fortsätt att grädda i ytterligare 10 minuter tills toscatäcket är gyllengult.

kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

4 Comments

  1. Mums vad gott 🙂 måste testas! Du vet ju min mans förkärlek t choklad och kladdkaka! Jag brukar ha kokos i botten istället för ströbröd faktiskt kram

  2. Hittade ett liknande recept igår på nätet och blev sugen. Nu norpar jag ditt recept istället. Ha en bra torsdag.
    Kram Mamma C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *