Alldeles för länge sen jag bakade men häromdagen slog sötsuget till och en längtan efter brownies.
BROWNIES MED JORDNÖTTER OCH MJÖLKCHOKLAD
ca 24 st
250 g mörk choklad
225 g smör, mjukt
3 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1–2 dl salta jordnötter
Fyllning
50 g smör, mjukt
1 dl rörsocker
1½ dl jordnötssmör
Mjölkchokladtryffel
1½ dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
200 g salta jordnötter
Ugn 175
Gör så här
1. Hacka och smält chokladen i en skål över vattenbad. Ta skålen från värmen.
2. Vispa eller rör smör och socker pösigt. Ta i ett ägg åt gången under fortsatt vispning. Tillsätt den smälta chokladen.
3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Sikta det och vänd ner i smeten tillsammans med jordnötterna. Bred ut smeten i en form, ca 25×30 cm, klädd med bakpapper.
4. Fyllning: Rör ihop fyllningen och klicka ut den ovanpå smeten. Marmorera genom att dra runt lite med en bordskniv.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna.
6. Mjölkchokladtryffel: Låt grädden koka upp. Hacka chokladen. Ta grädden från värmen och tag i chokladen. Rör samman till en slät blandning. Vänd i jordnötterna och bred tryffeln på kakan. Låt stelna. Skär i rutor.
Kram Diana
Mumsfilibaba 🙂
Åh, så gott! Kram.
Gud så gott.. Tack
Kram Mamma C
Hur gott ser inte det ut?! Mums…måste nog baka ikväll. Kram annika
Låter som rena drömreceptet för mig! Frågan är om jag vågar prova 😉
Kram
Men mums kram