Julafton imorgon så himla mysigt och nu väntar 16 dagars ledighet, så välbehövligt.
Är ganska bra i fas så idag ska jag inta soffläge , tända en brasa, läsa en bra bok,charkuterier, ett glas bubbel och uppesittarkväll.
Sen väntar massa roligheter….julafton, överaskningsresa med svärfar och hans fru, nyårsafton med stort firande hemma hos oss och sen Dubai med mellansonen.
Kylskåpet är proppfullt med godsaker och världens mumsigaste Jansson står bara och väntar.
Ingredienser:
- ca 1 kg ca 10 st medelstora potatis av fast sort
- 2 st gula lökar
- 200 g ansjovisfilé 2 burkar
- 3 dl vispgrädde
- 3 msk ströbröd
- 2-4 msk smör
Så gör du:
- Skala potatis och skär i tunna strimlor.
- Skala löken och skär i tunna strimlor.
- Smörj en ugnsform.
- Varva potatis, lök och ansjovis i formen. Avsluta med potatis överst.
- Häll ansjovisspad i grädden och häll över potatis och ansjovis
- Strö över lite ströbröd.
- Skär tunna skivor av smöret med en osthyvel och lägg ovanpå.
- Grädda i mitten av ugnen i 225°C i ca 1 timme.
- När potatisen är mjuk är din Janssons Frestelse klar.
Jansson är en av mina favoriter på julbordet, vilken är din favorit?
Kram Diana
God jul fina 🙂 kramar
Janssons frestelse är det enda jag tycker om av julmaten…
Kram
Mumsfilibabba är Janssons. Önskar dig nu en riktig God Jul
Kram Carin