Madinat Dubai

Ett måste i dubai är att åka till Souk Madinat Jumeriah, här får du en modern tolkning av en traditionell souk (arabisk marknad).

Här finns alltifrån  parfym, lampor , kryddor , de handgjorda souvenirerna men även lyxiga modemärken som tex Balmain.

Magiskt vackert här, vi tog en abra (vattentaxi) runt madinat för att se hela anläggningen, som ett litet miniatyr Venedig när man åkte runt på Abran, att åka abra kostar ca 85 dirham (180:-sek), väl värt pengarna tyckte både sonen och jag, magiskt vackert och rogivande.

Biljetterna köper du vid restaurangen Trattoria Toscana där du även både hoppar på och av abran.

Mellan 10-23 kan du åka abra varje dag, misstänker att det är magiskt även på kvällen.

Världens lyxigaste hotell Burj Al Arab (7 stjärnigt sägs det , kostar visst frå 10 000:-sek per natt , man kan får en egen butler och blir upphämtad i en rolls royce…., väggarna är täckta av guld, nästa gång jag åker till Dubai vill jag inta afternoon tea här för att få uppleva hotellet.

Souk Madinat är en lyxig arabisk  resort  med 3 hotell,hus  att hyra  privat strand ,50 restauranger och barer , 5 tennisbanor, ett uberlyxigt spa(dit vill jag), en egen teater och ett fitnesscenter.

Här kan du bo från a 3000:- sek per natt i ett de luxe rum, gör jag gärna nästa gång.

Vi intog lunch på en mysig restaurang vid vattnet- Left Bar Lounge And Dining.

Vi åt dom godaste friterade scampi vi någonsin ätit till förrätt och en pasta arrabiata med scampi till varmrätt och jag tog en pineapple daiquri före maten, för detta betalade vi ca 750:-, så i dyraste laget men även här väl värt pengarna då det var en smakupplevelse att leva länge på, rekomenderar absolut ett besök här både för maten , utsikten, servicen och den härliga atmosfären.

Visst blir man sugen på att åka hit?

kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

9 Comments

  1. Härligt men man får ta med den extra tjocka plånboken då man är där för att göra allt man vill o shoppa hela stället är LYX inte konstigt med tanke på priserna dem tar ut 🙂 men värt ja det vet jag kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *