Idag är det våffeldagen, så det får bi en härlig brunch med hemmagjorda våfflor , croissanter och massa annat gott.
Här kommer mitt favoritrecept på våfflor:
dag är det våffeldagen så här startar vi långfredagen med en riktig härlig frukost/brunch med våfflor förstås.
GODASTE VÅFFLORNA
75 gram smör
2 dl mjölk
2 dl mineralvatten hemligheten bakom den perfekta krispiga våfflan
4 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 msk strösocker eller vaniljsocker
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i matfett och mineralvatten. Sedan är det bara att sätta igång och grädda våfflor.
TILLBEHÖR:
Vispad Kardemummagrädde:
2 dl creme fraiche
1/2 tsk stött kardemumma
1/2 dl florsocker
Rårörda jordgubbar:
jordgubbar ca 2 dl
1 dl florsocker
Blir det våfflor för er idag?
Kram Diana
Kunde inte hålla mig tills idag utan åt redan igår. Så idag nope.
Ha en fin söndag.
Kram Carin
Åt mina våfflor med mangosorbet och jordgubbssylt och det var underbart.
Kram Rektorskan