Och Efter Sommaren Kanske En Storstadshelg

Den här sommaren har än så länge mest bjudit på bra väder. Dessutom har vi gjort ett par fina resor till solen. Man måste ju ha en backup ifall det svenska vädret skulle vara svajigt, som det var kring midsommar.

Men det gäller att inte ta ut all ledighet och att inte sätta sprätt på hela reskassan riktigt än. När hösten och vintern kommer är det trevligt om man kan sticka iväg någonstans, även om det bara är över en helg.

Jag kikar på Vings weekendresor, som erbjuder så mycket att välja mellan. Det går till och med att klämma in en långweekend i New York eller Dubai.

Men mina tankar går just nu till närmare resmål.

En tanke är att ta ett veckoslut i London, sådär i slutet av november när julskyltningen precis har kommit igång men julstressen ännu inte infunnit sig. Eftersom Ving ordnar paketresor där man åker med reguljärflyg går det att vara flexibel både vad gäller tid och resekomfort. Och de har fler än hundra hotell att välja mellan, från det enkla men prisvärda till det riktigt lyxiga.

När man är i London tycker jag att man skall ta sig tid att ge sig iväg utanför turiststråken. Kanske en förmiddagspromenad längs kanalen mellan Camden och Regents Park? Eller ett besök i marknadshallen i Brixton, där man kan njuta av street food från jordens alla hörn?

Ett annat klassiskt alternativ är Paris. Men då kanske snarare i september – som en andpaus när allt med jobb, skolor och sådant dragit igång igen. Och hösten är verkligen rätt tillfälle att resa hit. Även här har Ving ett riktigt stort hotellutbud. Så varför inte lyxa till det lite, om man ändå reser hit?

Paris är märkesbutiker, shopping, god mat, romantik och flärd. En kaffe eller ett glas vin på Les Deux Magots, och det känns som ett modereportage för Vogue. En lat långlunch på La Rotonde eller La Coupole i Montparnasse är inte bara en matupplevelse, utan ett skådespel. Bland det roligaste man kan göra i Paris är att titta på folk.

Den tredje av de europeiska klassikerna är Berlin. Lite ruffare, men enormt avslappnad och helt trendrätt utan att för den sakens skull bli överdriven. Vings hotell finns över hela stan, men man kan undvika kvarteren kring Alexanderplatz, med dess öststatsestetik. Ett trevligt alternativ är att bo i Schöneberg, i närheten av Wittenbergplatz och det världsberömda varuhuset KaDeWe. Eller varför inte utratrendiga nHow Berlin som ligger vid floden i södra delarna av hippa Friedrichshain?

Att resa till Berlin är som regel lite billigare än London eller Paris. Dessutom är prisnivån lägre, i vart fall om man tar sig bortom de värsta turistkvarteren. Vilket jag tycker man skall göra, eftersom Berlin är en perfekt stad för några dagars improviserat slackerliv.

Men det lutar åt en weekend till Dubai efter nyår med minstingen, nu är det hans tur,

London, Paris och Berlin. De tre europeiska klassikerna. Vilken skulle du välja för en weekendresa? Eller har du några andra tips?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

4 Comments

  1. Det finns mycket att upptäcka och som går att göra på bara en långweekend. London är nog vackert till julen med all dess pynt då.
    Kram Carin

  2. Jag är sugen på Vilnius, Kiev, Amsterdam och Nice som storstäder nåt nytt vill jag gärna se! Men Berlin är nog billigast av de du nämnde. Kram

  3. Gillar alla de tre städerna !! Kanske London lockar mest …ser ju gärna någon musikal när jag är dit!
    Jag har aldrig varit i Barcelona , så dit vill jag gärna åka, men vi pratar om att ev.åka till Dublin i höst med våra kompisar…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *