Gastronomi På Teneriffa

För ett tag sedan var jag bjuden på ett trevligt event som Spaniens Turistbyrå höll i tillsammans med Teneriffas turistråd där vi fick frossa i lokala specialiteter från Teneriffa.

Vulkanön Teneriffa har lockat turister sedan 1800-talet. Öns varma klimat och mångsidighet gör att besökare återvänder år efter år och upptäcka nya platser. Här finns Spaniens högsta topp, den 3718 meter höga vulkanen Teide Längs havet sträcker sig sandstränder och uppe i bergen finns tropisk grönska och vinodlingar

Jag har varit på Teneriffa och det är  en av mina favoriter av Kanarieöarna.

Sol, bad, vacker natur och god mat och just maten var det fokus på denna kväll .

Fina Heidi och jag gjorde fantastiska Mojo´s.

Två stjärnkockar från lyxhotellet Bahia Del Duque var på plats (dit vill jag..ser ut att vara ett hotell helt i min smak, får sätta upp det på min bucket list)

Vi fick smaka på massa spännande rätter och fick även göra vår egen mojosås

MOJO ROJO

torkad spansk peppar av sorten palmera

vitlök

spiskumminfrö

paprikapulver

vitvinsvinäger

solrosolja

grovt salt

TIllagnina:

Blötlägg pepparn.

Lägg salt och kummin i en mortel och stöt dem.tillsätt vitlök och den spanska pepparn med några droppar olja och fortsätt stöta tills det blir en massa.

Tillsätt vinägern och resten av oljan, blanda och låt sedan vila några timmar.

Har ni varit på Teneriffa?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

3 Comments

  1. Vilken god och trevlig kväll det blev! Jag har inte varit där och av någon anledning så lockar Kanarieöarna mig inte alls.

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *