För ett tag sedan var jag bjuden på ett trevligt event som Spaniens Turistbyrå höll i tillsammans med Teneriffas turistråd där vi fick frossa i lokala specialiteter från Teneriffa.
Vulkanön Teneriffa har lockat turister sedan 1800-talet. Öns varma klimat och mångsidighet gör att besökare återvänder år efter år och upptäcka nya platser. Här finns Spaniens högsta topp, den 3718 meter höga vulkanen Teide Längs havet sträcker sig sandstränder och uppe i bergen finns tropisk grönska och vinodlingar
Jag har varit på Teneriffa och det är en av mina favoriter av Kanarieöarna.
Sol, bad, vacker natur och god mat och just maten var det fokus på denna kväll .
Fina Heidi och jag gjorde fantastiska Mojo´s.
Två stjärnkockar från lyxhotellet Bahia Del Duque var på plats (dit vill jag..ser ut att vara ett hotell helt i min smak, får sätta upp det på min bucket list)
Vi fick smaka på massa spännande rätter och fick även göra vår egen mojosås
MOJO ROJO
torkad spansk peppar av sorten palmera
vitlök
spiskumminfrö
paprikapulver
vitvinsvinäger
solrosolja
grovt salt
TIllagnina:
Blötlägg pepparn.
Lägg salt och kummin i en mortel och stöt dem.tillsätt vitlök och den spanska pepparn med några droppar olja och fortsätt stöta tills det blir en massa.
Tillsätt vinägern och resten av oljan, blanda och låt sedan vila några timmar.
Har ni varit på Teneriffa?
Kram Diana
Så mycket gott ni fick smaka på. Jag har bara varit på Gran Canaria av öarna.
Kram Carin
Vilken god och trevlig kväll det blev! Jag har inte varit där och av någon anledning så lockar Kanarieöarna mig inte alls.
Kram
Älskar Teneriffa kram