Bästa Utsikten Över Dubrovnik Med Cable Car

Dubrovnik är en riktigt häftig stad med spännande historia så när vi kom fram på fredag en började vi med en rundvandring i Gamla Stan.

Dubrovnik ligger vid Adriatiska havet och har ca 50 000 invånare.

Sedan 1979 är Gamla Stan på Unescos världsarvslista och här finns flera byggnader och monument från medeltiden och framåt.

Här finns vackra byggnader, Onofrios fontän och massa fina kyrkor.

Gott om mysiga restauranger i dom små gränderna, smyckesbutiker och souvenirbutiker.

Vill man ha Dubrovniks bästa utsikt ja då får man inte missa att ta Dubrovnik Cable Car  upp till toppen på berget Srd Hill som avgränsar staden i öster och det var precis vad vi gjorde.

Ett tips är att vara där redan när dom öppnar för sen blir köerna långa, men det är väl värt att vänta på då utsikten är magisk.

Härifrån ser du inte bara Stari Grad (den muromgärdade Gamla stan) utan får hela sex mils panorama över staden, adriatiska havet och öarna. Denna utsikt får du för 150 kuna (ca 200 SEK) tur och retur.

Vill du inta en måltid med vacker utsikt, missa då inte Panorama som ligger här uppe.

Det kittlades lite i magen när vi åkte upp och den vackra utsikten tog nästan andan ur en.

Det är Good Food Festival här i Dubrovnik så idag ska vi få smaka på massa godsaker och ta en båttur bland annat, vädret här är helt perfekt ca 26 c.

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

8 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *