Good Food Festival I Dubrovnik

 Dubrovniks turistbyrå anordnade för 5:e året i rad en matfestival med fokus på lokala råvaror och lokala viner – Good Food Festival och Lina och jag var förstås på plats.

Ett späckat program  med allt från vinprovningar till avsmakningsmenyer.

Under festivalen kan man gå en Gastro Tour och testa olika restauranger vilket jag verkligen rekommenderar , man kan boka in sig på olika workshops , temamiddagar och vinprovningar och köper biljetter till det man vill göra.

Höjdpunkten på hela festivalen är det berömda Dubrovačka Trpeza eller Dubrovnik Bord

, som är ett hela 200 meter långt bord längs hela huvudgatan i Stradun med lokala delikatesser, desserter , mat och vin från Dubrovnik, säger bara don´t miss it!
Man köper en vinbiljett och en matbiljett,spanar in vilket bord man vill frossa loss på och här gäller det att vara snabb för vissa bord är populärare än andra.
Lina och jag var smarta så en högg in på ett utvalt dessertbord och den andra på ett bord med lokal parmaskinka( den godaste jag någonsin har ätit tom bättre än i Italien), lokala ostar och massa annat gott.
Pricken över i var det lokala vinet från regionen som smakade fantastiskt till, en riktigt häftig smakupplevelse och kul att se allt uppdukat på ett enda långt bord.
Och det bästa av allt är att alla pengarna från Dubrovačka Trpeza  går till välgörande ändamål.
Kan absolut rekommendera att åka hit på Good Food Festival och passa samtidigt på att utforska staden.
Dubrovnik är som en sagostad med tornen, muren och alla kalkstenshus och har en  spännande historia som är väl värd att lyssna på, god mat och fina stränder med ett hav som är som en enda stor pool.
Hit vill jag igen och gärna under denna matfestival.
Har ni varit i Kroatien?
Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

8 Comments

  1. Såg ju inte alls dumt ut det där…mmm… och ja, jag har varit i Kroatien många gånger och även i Dubrovnik många gånger då det är ett ganska vanligt kryssningsstopp när man kryssar i Medelhavet. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *