LasseMaja På dramaten

LasseMaja böckerna och filmerna är en favorit här hemma hos 11åringen så därför var det extra kul att få bege sig till Dramaten och se föreställningen LasseMaja Och Hamletmysteriet.

Handling:

Lasse och Maja har tagit ledigt ifrån detektivbyrån för att hjälpa museichefen Barbro att sätta upp  Hamlet.  Mitt i repetitionerna försvinner den värdefulla kungakronan . Vem kan ha tagit den? Med hjälp av publiken måste detektivduon nu, innan ridån går ner, ta reda på vem som lagt beslag på den åtråvärda kronan.

Förväntningarna var höga för både mig och lilla O som älskar filmerna, vi var dock lite besvikna, alldeles för långdragen start innan det hände något och inte alls lika spännande som filmerna.

Det händer helt inte så mycket, riktigt spännande blir det aldrig, tyvärr.

Föreställningen är från 7 år men jag skulle säga att den riktar sig till ännu mindre barn från ca 4 år och passar upptill 9 år.

Får betyg 3 av 5 möjliga av oss.

Fin rekvisita och miljö och duktiga skådespelare höjde dock upplevelsen och roligt att se en föreställning på Dramaten.

Extra plus för att man har involverat publiken vilket barnen tyckte var kul.

Tack till Marlene för möjligheten att få se denna föreställning.

Har ni varit på Dramaten?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

5 Comments

 1. Kan tänka mig att det är en föreställning som uppskattas för böckerna är ju väldigt populära. Men 3/5 var ändå inte så högt betyg…

  Kram

 2. Teater gillar jag, men allt är tyvärr inte bra som man har sett!
  Jo, jag har varit på Dramaten vid ett par tillfällen, sett pjäser av Strindberg som varit sådär. Den bästa var en pjäs av Majgull Axelsson som hette LisaLouise, den var tuff att se ,men bra, handlade om kvinnomisshandel.
  Kram och ha en trevlig helg!

 3. Va kul , trodde inta att de körde barnteater där . Vi var med småPrinsarna på Lassemajautställning på museet här ,att få se live på Dramaten vore nåt det .
  Synd att man inte bor närmre huvudstaden. Ha en trevlig helg . Kram B

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *