Så Bokar Du Billigaste Resan

Jag älskar ju att resa och att resa kostar ju en hel del pengar, men är man smart kan man spara många tusenlappar.

Mina bästa tips är:

 • Vet du var du ska och när, boka tidigt som tex min Dubai resa i januari, den bokade jag redan i juni, jag ville åka på jullovet, ha minst ett fyrstjärnigt hotell , all inklusive, det skulle vara nära till stranden , ha barnaktiviteter och helst flyga med Emirates, ingen billig ekvation med andra ord. Men tack vare att jag bokade så långt innan så fick jag en resa med allt detta för ca 20 000. Skulle jag boka exakt samma resa idag så kostar den 38 000….

Jag kikade också runt hos olika resebolag som Ving, Apollo, Tui mfl Och det skiljde sig rejält på priserna och valet föll denna gång på Apollo.

 • Letar du billiga flygresor som vi gjorde i somras då gäller det att ha tålamod och lägga lite tid på letandet, flygresor.se är en bra sight där man kan jämföra flyg, tisdagar och onsdagar  brukar flygen av nån anledning vara billigare och boka ditt flyg så tidigt som möjligt ju närmre resan du kommer desto dyrare. Boka ca 60 dagar innan avresa Kan du tänka dig att resa obekväma tider ja då blir resan avsevärt billigare och det finns många tusenlappar att spara.

 

Hur hittar man hotell till bättre priser då?

 • Jag gillar ju lyxiga, charmiga hotell med bra läge, så det vill jag inte tumma på när jag letar hotell, vill du bo lyxigt utan att spendera hela reskassan då ska du resa i lågsäsong då kan man bo hur lyxigt som helst. Booking.com är en bra sajt men ibland kan det löna sig att kika in på hotellets egna hemsida.

När jag bokar resa utgår jag ofta från en budget som tex när svärmor fyllde jämt hade hon 25 000 som hon ville göra något kul tillsammans hela familjen för, 7 vuxna och 5 barn, hur långt kan man komma 12 personer för 25 000?

Efter mycket letade blev det till Zadar i Kroatien, 4 stjärnigt spahotell och all inklusive.

Vi flög med Ryan Air på en lördag(lördagar är ofta billigare att flyga på) och hem på tisdagen .

Har ni några bra tips på hur man hittar billiga men bra resor?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

8 Comments

 1. Jag skannar marknaden noggrant men med tanke på att vi är hänvisade till att åka på loven så råkar vi alltid ut för högre priser. Tyvärr.

  Kram

 2. Ja priser kan skilja sig avsevärt, men jag kollar runt när det gäller flyg o ibland är det inte så billigt tex 3 veckor med flyg o boende även om man bokar själv jag är duktig på leta o ger mig sällan, dock har i dag det blivit dyrt med bagage men resa är ett måste i vårt liv 🙂 kram å fin fredag

 3. Åka i lågsäsong måste ju ändå vara det bästa, har åkt på flera weekendresor inom Europa i år för knappt några pengar alls! Annars är det bra att vara medlem i många medlemsklubbar då man ofta får bra erbjudanden från dem, Secret Escapes är en favorit hos mig 🙂

 4. Vi sitter och letar lång tid innan vi ska till Sverige . Och ser vi något bra och billigt så bokar vi direkt.
  Kram Carin

 5. Visst är det bäst att vara ute i god tid! Min schlagerkompis är superbra på att leta billiga resor i tid! Men denna gång var hon i Australien, så det blev jag som bokade Tel Aviv resan i maj ( ESC), vi åker billigt med Ukraine Airlines, med transfer i Kiev….annars skulle det bli hur dyrt som helst! Tyvärr kostar ju boendet en hel del då vi ska vara där en vecka, och det är dyrt i Tel Aviv, så därför valde vi ett billigare flygalternativ! tror det blev 3700kr t o r per person.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *