Lussebullar

Tänk att snart är det första advent och äntligen får man plocka fram julpynt och börja med julbak och julgodis.

först ut är lussebullarna och det här är mitt favoritrecept på lussebullar:

GODASTE LUSSEBULLARNA

Bildresultat för lussebullar

 

50 g jäst
100 g smör (riktigt)
5 dl gammeldags mjölk
250 g kesella
1 1/2 g saffran
1 1/2 dl strösocker
2-3 msk stött kardemumma ( blir extra gott)
1/2 tsk salt
ca 15 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
russin
50 g smält varmt smör till special jäsning

Smula jästen i en degbunke. smält 100 g smör i en kastrull. häll i mjölken i kastrullen och värm till fingervarmt.Rör om tills jästen löser sigTillsätt kesella, saffran, salt,socker,kardemumman och det mesta av mjölet.arbeta tills degen släpper från skålens kanter.
Tillsätt ev. mera mjöl.Häll det varma smöret över degen precis innan du täcker över med en jäshanduk. Låt jäsa övertäckt i 40 min.
baka ut degen i den form du vill ha, pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna i 225 grader i ca 8-10 minuter.

Hur gör ni era lussebullar, har ni några speciella tricks?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

4 Comments

  1. Ska också göra lussebullar till advent men jag brukar göra som vanliga bullar fast det i saffran i dessa då 🙂
    Kram Carin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *