Gibraltar som resmål

Gibraltar är en liten halvö i medelhavet som kanske inte är det vanligaste resmålet bland svenskar. Halvön sitter fast i det spanska fastlandet men är en del av Storbritannien. Det officiella språket är engelska och med ett medelhavsklimat är det ingen överraskning att Gibraltar har något att erbjuda alla. Låt oss ta en titt på vad Gibraltar har att erbjuda.

Sol och bad på Gibraltar

Gibraltar har ett medelhavsklimat med långa somrar och korta vintrar. Det är alltså inte en dålig plats att besöka sent på hösten eller tidigt på våren. Svenska resebyråer erbjuder inga charterresor till Gibraltar med de har sin egen internationella flygplats och det ligger endast 14 mil från Malaga så det går lätt att kombinera dessa två resmål.

(lånad bild från google)

Det finns ett stort antal stränder och vackra bukter på Gibraltar. Några av de populäraste stränderna är Eastern Beach som är Gibraltars största strand, Catalan Bay som ligger vid en pittoresk by i en liten bukt och Sandy Bay som är en strand med orange sand från Saharaöknen. Dessa är bara några av platserna på Gibraltar som du kan njuta av sol och bad på.

Kultur & sevärdheter

Gibraltars yta är mindre än 7 kvadratkilometer så det mesta kan ses på en dags promenad. Kom däremot ihåg att det finns många höga backar i Gibraltar så ibland kan en promenad på ett kort avstånd vara väldigt tung.

En av de populäraste attraktionerna är Europa Point. Från Europa Point kan du se Afrika som är ca. 15 kilometer ifrån Gibraltar. Det finns också St Michael’s Cave som är en imponerande grotta som använts som bosättning under stenåldern. Om du är intresserad av djur så är det inte svårt att hitta berberapor på Gibraltar. Det finns också företag som ordnar korta turer för delfinskådning.

Ett nattliv som drivs av teknologiindustrin

Gibraltar är en hubb för teknologi som bland annat kryptovaluta och blockkedjor. Gibraltar har också länge varit en hubb för spelföretag och tillsammans med Malta och Storbritannien har de varit ett av de viktigaste styrorganen inom spelvärlden. Också svenska företag är registrerade här. Även om bland annat Lottoland är licensierad av Spelinspektionen numera så har företaget också en spellicens från Gibraltar.

Detta har inneburit många nya jobb i Gibraltar och folk från hela världen flyttar till Gibraltar på grund teknologisektorn och de jobb den erbjuder. Såklart gillar folk som jobbar på dessa företag att både festa och äta gott så ett imponerande nattliv finns också. Britternas influenser kan ses både i maten och i restaurangernas design. Det är en intressant mix av Storbritannien och Spanien som inte kan hittas någon annanstans. Det finns också flera nattklubbar och pubbar vilka alla är inom en kort taxifärd på den lilla halvön.

Sammanfattning

För att vara en liten plats lyckas Gibraltar erbjuda väldigt mycket. Det finns stränder med lyxhotell som passar perfekt för sol och bad och med stora influenser från Storbritannien har Gibraltar en mycket unik kultur som inte finns någon annanstans. Det finns dessutom flera intressanta kulturarv och vilda djur såsom delfiner och berberapan. Den snabbt växande teknologi- och turismsektorn har också bidragit till Gibraltars imponerande nattliv som består av lyxiga restauranger och mysiga pubbar men också nattklubbar som passar dem som tycker om att festa. På grund av Gibraltars ringa storlek kan du nå alla sevärdheter, restauranger och dylikt till fots.

On my bucketlist helt enkelt.

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *